Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tinkas juleeventyr


Beskrivelse


Nissepigen Tinka er halvt menneske. For ikke at ryge i fængsel af den grund må hun i hast finde den forsvundne, magiske julestjerne. Hvis ikke Tinka og menneskedrengen Lasse når det inden jul, er nissernes magi tabt for evigt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2019

af

af

Bo Knudsen

d. 29. okt. 2019

Den spændende tv-julekalender nu som bog. 24 kapitler til hyggelig højtlæsning i familien og andre steder, hvor især 6-11-årige lytter med. Er du 12-14 år, kan du læse den selv.

TV2's julekalender fra 2017 kommer som bog netop i 2019, hvor fortsættelsen "Tinka og Kongespillet" i 24 afsnit får premiere på tv. Nissepigen Tinka, der er halvt menneske, må i hast finde en forsvunden, magisk julestjerne. Hvis ikke Tinka og menneskedrengen Lasse når det inden jul, er nissernes magi tabt for evigt. Børnene rejser mellem de to verdener, og vi er på skift i Lasses juleforberedende familie og Tinkas nisseverden, hvor en tyran har taget magten. Forfatteren Flemming Klem er manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole.

Bogen er som tv-julekalenderen et spændende og underholdende eventyr for hele familien. En god oplevelse især for dem, der bruger god tid på højtlæsning i december. De to hovedpersoner er i konfirmationsalderen, men handlingen inddrager i høj grad både yngre søskende, forældre og bedsteforældre. I skoler og fritidsklubber med børn i 6-11-årsalderen vil bogen også være fin, hvis tiden i december tillader det. Ind i mellem skinner det igennem, at bogen er skrevet over en tv-serie, som når ting, der er tydelige på film, skal beskrives i tekst. Men helhedsindtrykket er godt.

Fx TidsrejsenJulestjernerJuleønsketJul i Valhal og Julestjerner er også bøger, der er baseret på tv-serier. Klem er selv medforfatter på serierne Juleønsket. Disc 1 og Jul i ValhalFx Tidsrejsen og er også bøger, der er baseret på tv-serier. Klem er selv medforfatter på serierne Juleønsket. Disc 1 og Jul i ValhalFx Tidsrejsen og Julestjerner er også bøger, der er baseret på tv-serier. Klem er selv medforfatter på serierne . Disc 1 og Jul i ValhalFx Tidsrejsen og Julestjerner er også bøger, der er baseret på tv-serier. Klem er selv medforfatter på serierne Juleønsket. Disc 1 og .


litteratursiden.dk

d. 6. nov. 2019

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 6. nov. 2019

Dejlig julekalenderhistorie for hele familien, hvor nissepigen Tinka og menneskedrengen Lasse kæmper for at skaffe den forsvundne nissemagi fra menneskenes verden tilbage til nissernes rige. Så er ’T...