Bøger / skønlitteratur / roman

Tirsdag formiddag


Beskrivelse


Lægen Iben burde have det godt med mand, børn, job og god økonomi, men en angstneurose er langsomt ved at overtage hendes liv. Hjælpen kommer uventet, da hun finder ud af, hvordan andre kvinder kan have det.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Sanne Caft

2007

Forfatterens navn skal nok sælge denne roman, der dog godt kan leve i kraft af egen værdi. Den retter sig primært mod kvindelige læsere og læsere med lyst til udviklings- og psykologiske romaner.

Forfatteren er kendt som model, forfatter af den populære Karla-serie for børn, psykolog og nu voksenforfatter med denne voksenromansdebut. Sprogligt er den en stille, reflekterende og indadvendt roman, der sætter fokus på, hvor invaliderende en angstneurose kan være. Hovedpersonen Iben er læge, og burde være i fuld kontrol og fremdrift. Reelt er hun forhindret i at leve et normalt liv, indtil hun i svømmehallen overhører en gruppe kvinders samtale. Hun får det langsomt bedre. Forsidens blege foto af et solbeskinnet hav anslår stemningen i bogen fint, om end den virker meget stilfærdig, mens bagsideteksten forklarer handling og tema enkelt og forståeligt.

Andre romaner om angst er fx Kirsten Thorups Førkrigstid, 2006 kombineret med lilleby-klaustrofobi samt Anna Kløvedals Bangebuks, 2006, der blander narko ind i billedet.

Roman om hæmmende angst og livsvilje med en kvindelig hovedperson, der langsomt finder ud af skyggerne ved at overhøre en gruppe kvinders samtale i en svømmehal. Stilfærdig bog, hvor man tydeligt kan mærke forfatterens psykologbaggrund. Kan anvendes bredt, men vil nok fortrinsvis blive læst af kvinder.


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2007

af

af

Rikke Bødker

d. 8. okt. 2007

Når angsten får sit tag i én, er man så prisgivet for altid? Vejen ud af angsten kan være lang og smertefuld. Iben lever sit liv i vindueskarmen. Hun kigger ud på livet på havnen, fuglene og mennesken...


Berlingske tidende

d. 1. sep. 2007

af

af

Eva Pohl

d. 1. sep. 2007


Jyllands-posten

d. 30. aug. 2007

af

af

Julie Top-Nørgaard

d. 30. aug. 2007


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 16 (2007)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 153, nr. 16 (2007)