Bøger / faglitteratur til børn / billedværker

Titanias palads : et fortryllende dukkehus


Beskrivelse


Fortælling om dukkehuset Titanias Palads' historie og oprindelse, der i detaljer beskriver dukkehusets indretning og udsmykning. Indeholder alfefakta, kik og find og fakta om historiske personer med tilknytning til Titania.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2012

af

af

Marion Tirsgaard

d. 4. juli 2012

Bog med nærgående beskrivelse af dukkehuset Titania. Indeholder alfefakta, kik og find og fakta om historiske personer med tilknytning til Titania. Bogen kræver en voksen formidler og kan først selvlæses fra ca. 13 år. Til børn fra ca. 7-8 år men især velegnet til samlere og voksne med interesse for emnet.

En deltaljeret og omfangsrig beskrivelse af Titania paladset, som i dag kan ses på Egeskov Slot. Bogen fortæller om historie og oprindelse og beskriver i detaljer paladsets indretning og imponerende udsmykning. Teksten er meget deltaljeret og kompakt. Forfatteren har meget på hjertet, og blandingen af beskrivelse, historiske fakta om huset, alfehistorier, små bokse med alfeinformationer, billedskattejagt og opfordringer til læseren om fx at fortælle om deres yndlingsforfatter gør, at bogen bliver en lidt stor mundfuld. De mange interessante historier drukner i mængden. Billedsiden er mangfoldig, til tider lidt uskarp men giver læseren et rigtig godt indtryk af, hvordan paladset ser ud. Layoutet er lidt tungt og gammeldags. Forfatter har tidligere udgivet 2 bøger i samme serie, bl.a. Naturglæde for børn med Johannes Larsen, 2011.

Udover Titania's Palace af Hanne Ganzhorn, 1980, der mere har karakter af billedkatalog, er der ikke udgivet andre tilgængelige bøger på dansk.

En imponerende omfangsrig beskrivelse af Titanias Palads, men bogen vil desværre lidt for meget. Den kompakte tekst kræver en voksen formidler, hvis børn skal få noget ud af bogen.