Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Titanic


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2011

af

af

Jesper Holtoug

d. 12. okt. 2011

Fin, lille fagbog fra den velkendte serie. Bogen er primært relevant for aldersgruppen mellem 8 og 11 år. Temaet er absolut velkendt og behøver næppe særlig formidling. Emnets fascinationskraft skal nok lokke nysgerrige børn til.

I et enkelt og kortfattet sprog formidles fagstoffet på spændende, ja nærmest dramatisk vis. Især afsnittet om de sidste timer inden Titanic sank beskrives effektfuldt fra klokkeslæt til klokkeslæt. Bogen giver i øvrigt et ganske bredt og levende billede af historien om én af verdens største skibskatastrofer. Man får beskrivelsen af overgangen fra sejl- til dampskibe og i den forbindelse rederiernes kamp om at konstruere de hurtigste og største skibe. Også livet ombord på det fantastiske kæmpeskib beskrives, og man får undervejs klar fornemmelse af tidens klasseforskelle. Fine, afvekslende illustrationer sætter kød på teksten - fx viser det fantastiske foto af skibets tre skruer virkelig noget om Titanics storhed.

Der findes overordentligt store mængder materiale om Titanic - også for denne aldersgruppe. Eksempelvis Villadsens: Titanic fra Første fakta-serien. Den her anmeldte adskiller sig især fra mængden ved sin klare opbygning og originale illustrationer.

Historien om verdenshistoriens største og dyreste skib, som ikke kunne synke - og alligevel gjorde det - er uopslidelig. Her fortælles historien både levende, gribende og tankevækkende. Med meget god information og fine sidetemaer som skibshistorie, klasseforskelle og ingeniørarbejde.