Bøger / faglitteratur / kogebøger

Tivoli retter


Beskrivelse


Præsentation af en række restauranter fra Tivoli i København, og hver restaurant videregiver nogle af deres opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 26. jan. 2012

I denne koge-bladre-bog præsenteres en række restauranter fra Tivoli i København, og hver restaurant videregiver nogle af deres opskrifter. Bogen vil selvsagt appellere til læsere med interesse for den gastronomiske side af Tivoli.

Kvadratisk og velillustreret koge-bladre-bog, som videregiver sommerlig Tivoli-stemning med 17 udvalgte restauranter som omdrejningspunkt. Restauranterne optræder alfabetisk, og for hver restaurant er der typisk interiørbilleder, portrætter af restaurantchef og/eller køkkenchef samt billeder af de retter, som restauranten leverer opskrifter på. Historien bag restauranten præsenteres, og selve opskrifterne videregives rimeligt kortfattet med ingrediensliste, fremgangsmåde og evt. tips. Maden er eksempler på de enkelte restauranters populære og karakteristiske retter, og alle opskrifterne skulle være til at gå i gang med i eget køkken. Intet register.

Edit Moltke-Leth har tidligere udgivet kogebøger fra Skagen, og Hans Henrik Tholstrup har været fotograf på en række kogebøger, senest Røde retter fra 2011. En bog, der ligner Tivoli retter, er Øystein Rottems Til bords i Tivoli : 16 gode spisesteder og historien bag fra 2004. Den gør mere ud af at præsentere de udvalgte spisesteder og giver ingen opskrifter.

Præsentation af en række restauranter fra Tivoli i København - i flæng kan nævnes Det Japanske Taarn, Færgekroen, Grøften, Nimb og Paafuglen - samt opskrifter på enkelte af deres retter. For gastronomiske Tivoli-entusiaster.