Bøger / faglitteratur / jubilæumsskrifter

Tivoli : en have i byen


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse Tivolis 175 års jubilæum.

Introduktion til Tivolis historie og skildring af forlystelserne, traditionerne, musikken og de medarbejdere, som får det hele til at fungere. Illustreret med en række fotografier som indfanger øjeblikke fra årets gang i den gamle have.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2018

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 18. juni 2018

Lettilgængelig introduktion til Tivoli med mange flotte fotografier, hvor man kommer bag facaden og får præsenteret nogle af de mange ansatte og Tivolis særlige sjæl. For interesserede i Tivoli eller fotografier.

Tivoli fylder i 2018 175 år og har i alle årene været et populært sted. I denne nye bog giver Lars Hedebo Olsen, der bl.a. har skrevet biografien Bjørn Wiinblad - en livs kunstnerKøbenhavnerne, en introduktion til Tivoli, hvor man får fortalt parkens historie og bliver præsenteret for nogle af de markante personligheder, der har ledet parken. Man kommer også bag kulisserne og får historien om forlystelserne, traditionerne, musikken og de ansatte, som får det hele til at fungere. Udgivelsens fotografier er taget af Anne Prytz Schaldemose, der bl.a. har leveret fotografier til Københavnerne. Billederne følger årets gang og viser et Tivoli både som publikum kender det, men også med nogle vinkler, man normalt ikke ser. De første 75 sider er primært tekst, resten består af fotografier. Med litteraturlisteTivoli fylder i 2018 175 år og har i alle årene været et populært sted. I denne nye bog giver Lars Hedebo Olsen, der bl.a. har skrevet biografien Bjørn Wiinblad - en livs kunstner, en introduktion til Tivoli, hvor man får fortalt parkens historie og bliver præsenteret for nogle af de markante personligheder, der har ledet parken. Man kommer også bag kulisserne og får historien om forlystelserne, traditionerne, musikken og de ansatte, som får det hele til at fungere. Udgivelsens fotografier er taget af Anne Prytz Schaldemose, der bl.a. har leveret fotografier til . Billederne følger årets gang og viser et Tivoli både som publikum kender det, men også med nogle vinkler, man normalt ikke ser. De første 75 sider er primært tekst, resten består af fotografier. Med litteraturliste.

Velskrevet introduktion til Tivolis historie, der sammen med billederne fint fanger den gamle parks særlige sjæl. Bogen har et lækkert layout og sat sammen med de mange stemningsfulde fotografier, giver det bogen et udtryk af kvalitet.

Supplerer på fin vis de mere teksttunge udgivelser, hvor fokus er på det faktuelle som fx Tivoli og verden udenforTivoli gardens. Som billedværk lever den op til den flotte Tivoli gardensSupplerer på fin vis de mere teksttunge udgivelser, hvor fokus er på det faktuelle som fx Tivoli og verden udenfor. Som billedværk lever den op til den flotte .