Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tivolimysteriet


Beskrivelse


Krimi. Cirkusdetektiverne Kasper og Katinka må opklare et nyt mysterium, da verdens bedste fodboldspiller får stjålet alle sine kostbare præmier og trofæer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2011

af

af

Bo Knudsen

d. 3. aug. 2011

Fornøjelseslæsning og læsetræning for de ca. 9-11-årige. Den farvestrålende forside signalerer korrekt seriebog og action.

Tredje bog om cirkusdetektiverne Kasper og Katinka. Denne gang opklarer de et mysterium i et omrejsende tivoli. Verdens bedste fodboldspiller har fået stjålet sine kostbare præmier, og der er flere mistænkte. Ud over at være modige detektiver er de to børn også fantastiske artister. Det faste persongalleri er vist forrest i bogen, og herudover er der ret få personer, så læseren kan gætte med, når den skyldige skal udpeges. Som genren byder, er den enkle handling urealistisk og personkarakteristikken overfladisk. Men der er fart over feltet, og læseren er underholdt. Det enkle plot, en god typografi og de let humoristiske s/h tegninger gør også bogen egnet til læsetræning, selvom der også er lange og svære ord. I hjemlandet Sverige er serien pt. nået til bind 5.

På linje med serierne LasseMajas detektivbureau og En sag for Kwiatkowski.

Rimeligt letlæst børnekrimi, der underholder så længe læsningen varer. En indbydende serie Cirkusdetektiverne til fornøjelse og læsetræning.