Bøger / faglitteratur

Tjernobyl : den ufortalte historie


Beskrivelse


Historien om atomkatastrofen i Tjernobyl. På baggrund af interviews, breve, uudgivne memoirer og dokumenter fra nyligt åbnede arkiver, bringes katastrofen i 1986 til live gennem øjnene på de mænd og kvinder, der var vidner til ulykken.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2019

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 11. nov. 2019

Historisk interesserede kan glæde sig til et intenst, voldsomt besættende og dybt foruroligende værk om Tjernobyl-katastrofen.

En tidlig morgen d. 26. april 1986 eksploderede den fjerde reaktor på det største atomkraftværk i USSR, Tjernobyl. På baggrund af interviews, breve, uudgivne memoirer og dokumenter fra nyligt åbnede arkiver beretter den engelske journalist Adam Higginbotham i denne historiebog og reportageværk den komplekse og dramatiske historie om Tjernobyl-katastrofen, der p.g.a. inkompetence, blind autoritetstro, magtsyge og ikke mindst statslig undertrykkelse og foragt for menneskeliv kostede titusinder livet og drev hundredtusindvis af mennesker på flugt.

Dette er det mest dybdegående og opdaterede værk, vi har om katastrofen. Det giver glimrende indblik i, hvordan Tjernobyl blev bygget, hvorfor det gik så galt, og hvordan de frygtelige hændelser ændrede verdenshistorien. AH har både øje for detaljerne og de store linjer, herunder også katastrofens menneskelige og globale efterspil i form af død, sygdom, fortielser, syndebukke og løgne. Katastrofen i Tjernobyl er igen højaktuel i forhold til nutidens klimaforandringer, ligesom HBOs miniserie "Chernobyl" har skabt fornyet interesse om katastrofen.

Fotobogen TjernobylTjernobylTjernobyl m samt den helt nye - atomulykken der ændrede verdenshistorien, ser også katastrofen fra et dansk synspunkt. af Svetlana Aleksijevitj indeholder indsamlede vidnesbyrd fra overlevendeFotobogen m samt den helt nye - atomulykken der ændrede verdenshistorien, ser også katastrofen fra et dansk synspunkt. af Svetlana Aleksijevitj indeholder indsamlede vidnesbyrd fra overlevendeFotobogen m samt den helt nye - atomulykken der ændrede verdenshistorien, ser også katastrofen fra et dansk synspunkt. af Svetlana Aleksijevitj indeholder indsamlede vidnesbyrd fra overlevende.