Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

To af alting


Beskrivelse


En dreng har en hund, der hedder Uffe. Han har også en mor og en far, der skal skilles og fra nu af synes, at han skal have to af alting.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2013

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 13. aug. 2013

Billedbog til de 4-7-årige om skilsmisse. Forside med drengen oppe i et efterårsagtigt træ og hans hund Uffe siddende neden for træet. I baggrunden et lille rødt hus på brun baggrund. Kort bagsidetekst, der fortæller om den lidt abstrakte historie. Kræver formidling, da bogen ikke umiddelbart signalerer indholdet, og ikke bare vil blive taget af barnehænder.

Forfatter og illustrator Hanne Kvist har skrevet og illustreret en abstrakt billedbog, om en drengs oplevelse af forældrenes nyhed om skilsmisse. Den fortæller så fint om problematikken eller fordelen ved at have 2 hjem og 2 af alting, men hvad så med hunden Uffe? Den kan man ikke dele i to, og drengen vil også kun have den ene hund. Så kan man da heldigvis grave sit eget hul-i-jorden-hjem, når man har en hunde-ven, der er god til at grave huller, og her må mor og far gerne komme på besøg begge to. Sød og varm historie, der på sin egen finurlige måde rammer ind i en af mange problematikker ved forældres skilsmisse. Illustrationerne er skæve og samtidig lidt barnlige, men er absolut med til at fortælle og udvide historien og den enkle, mundrette tekst.

Der findes en del billedbøger for målgruppen om skilsmisse med mange forskellige vinkler, men denne supplerer fint den eksisterende samling, idet den hører til den mere filosofiske slags, samtidig med at den er enkel og i børnehøjde.

Fin filosofisk billedbog om skilsmisse for de 4-7-årige om det at dele sit hjem op i to, bare ikke den bedste ven hunden Uffe.


Kristeligt dagblad

d. 21. okt. 2014

af

af

Sara Nørholm

d. 21. okt. 2014


Weekendavisen

d. 4. juli 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 4. juli 2014