Bøger / skønlitteratur / biografiske romaner

To dronninger


Beskrivelse


Henrik VIII er blevet enkemand, og gifter sig med tyske Anne af Cleves. Henrik synes, hun er for kedelig og forelsker sig i hofdamen Katarina Howard. Samtidig får hertugen af Norfolk placeret Jane Boleyn ved hoffet, og intrigerne tager fart.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 22. jan. 2009

Det er forfatterens 3. roman i rækken om Henrik d. 8. og hans koner, og en tv-serie om samme emne, vist i efteråret 2008, har sat fokus på det spændende stof. Det store publikum til underholdende, historiske romaner vil ikke blive skuffet.

Det er forfatterens 4. roman på dansk og hendes 3. om Henrik d. 8.'s ægteskaber. Vi er nu ved hustru nr. 4 og 5 og begynder kronologisk med Anne af Cleves. Den tyske prinsesse var del af en politisk alliance, men vandt aldrig kongens hjerte. Det gjorde derimod den unge hofdame, Katarina Howard. Anne skildres som stille og bly, mens Katarina er livlig, forfængelig og lidt løs på tråden. De politiske spil er infiltreret i romancerne, og forløbet er nogenlunde historisk korrekt beskrevet. Den velskrevne og underholdende fortælling giver et levende billede af tiden og livet ved hoffet. Også personerne virker troværdige, og de to hustruer samt en hofdame skiftes til at fortælle, med hver sin tone og indfaldsvinkel.

Forfatterens 3 romaner følger den historiske kronologi, men kan læses hver for sig. Nr. 2 om Anne Boleyn er udsendt i 2 udgaver med hver sin titel og desuden filmatiseret. Om de to dronninger findes der intet specielt på dansk, og biografien Henrik 8. - i krig og kærlighed fra 1989 er den nyeste, vi har.

Spændende og underholdende historisk roman om to af Henrik VIII's hustruers storhed og fald. De dramatiske år midt i 1500-tallet skildres med saft og kraft, og bogen kan læses uafhængigt af forfatterens to andre fra samme periode.


litteratursiden.dk

d. 23. feb. 2009

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 23. feb. 2009

Rænker, sex og rullende hoveder er nogle af ingredienserne i Philippa Gregorys nyeste Tudor-roman på dansk. Philippa Gregory har skrevet en del historiske romaner og er meget optaget af livet ved Tudo...


Berlingske tidende

d. 13. feb. 2009

af

af

Else Cornelius

d. 13. feb. 2009