Bøger / faglitteratur / kogebøger

To nemme uger med Sense : også for dig med diabetes


Beskrivelse


14-dages madplan efter Sense-princippet med fokus på en varieret og balanceret kost indholdende grønt, proteiner og fedtstoffer, og en stabilisering af blodsukker og vægt som mål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2017

af

af

Jette Landberg

d. 5. apr. 2017

Kostkonceptet Sense anvender sund fornuft i sammensætningen af maden. Her er ingen mystiske proteinkure eller andre ensidige kostvaner. Alle, der vil ændre kostvaner, kan være med her, og endda få en slankegevinst og et stabilt blodsukker med denne komplette 14-dages madplan.

Som ordet Sense siger, bruges der fornuft i denne kostplan. Konceptet er udviklet til raske mennesker, men den gavnlige virkning, som kosten har på blodsukkeret gør, at kuren også er velegnet til diabetikere. Først beskrives Sense-principperne generelt, og hvordan Sense virker på diabetes. Vi får en fuldstændig kostplan med opskrifter for 2 uger. Her er morgenmad, frokost og aftensmad, ved hver opskrift beskrives det, hvor meget en kvinde og en mand skal have. Tallerkenfordelingen måles i håndfulde, et meget enkelt princip. Til sidst opskrifter på dressinger, mellemmåltider, indkøbsliste og gode råd om drikkevarer. Suzy Wengel er uddannet forskningslaborant, hun har udviklet Sense-princippet ud fra egne erfaringer med at tabe sig. Jesper Wengel er professor i kemi og følger forskningen. Susy Wengel har udgivet flere bøger med Sense opskrifter, bl.a. 44 små og store retter.

Et bogstavelig talt fornuftigt bud på en kostomlægning, der har flere gavnlige effekter. Pædagogisk, ufanatisk og let at følge.

Bøgerne fra Vægtkonsulenterne, bl.a. Spis dig sund - mere grønt, er nok dem der kommer nærmest.