Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

To på flugt : et hårrejsende eventyr


Beskrivelse


Billedbog. Prinsesse Rapunzel bliver som spæd stjålet fra sine forældre af Mor Gothel og vokser op i troen på, at Mor Gothel er hendes rigtige mor. Hun lever skjult fra verden i et højt tårn, indtil dagen før hendes 18 års fødseldag, hvor tyven Flynn Rider på sin flugt kommer forbi tårnet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2011

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 8. mar. 2011

En billedbog til højtlæsning for de 4-8-årige. Kan sikkert formidle sig selv på forsiden med stemningsbillede fra filmen.

Bogen udspringer af filmen To på flugt : et hårrejsende eventyr og handler om Rapunzel, der som spæd blev stjålet fra sine forældre Kongen og Dronningen af Mor Gothel. Rapunzel vokser op i troen på, at Mor Gothel er hendes rigtige mor og lever skjult fra resten af verdenen i et højt tårn dybt inde i skoven indtil dagen før sin 18 års fødseldag. Her kommer tyven Flynn Rider på sin flugt fra sine skumle makkere og slottets vagter forbi tårnet, og der kommer for alvor gang i historien. Bogens historie er fortalt knap så kortfattet og springende, som der ellers kan være fare for, når en Disney-film nedfældes som bog. For dem der har set filmen, er det gensynsglæde at bladre de mange flotte hele og halve still-billeder fra filmen igennem. Teksten er letlæst med et rimeligt forhold mellem de refererende passager og dialogerne.

Brd. Grimms eventyr om Rapunzel kendes fra flere tidligere udgivelser. Bl.a findes der for samme målgruppe samlingen Barbie i eventyrverdenen, 2007, hvori en af historierne er Barbie som Rapunzel. Denne udgave er også baseret på filmmanuskriptet til en Barbie-film af samme navn. To på flugt : et hårrejsende eventyr er Disneys version af historien om Rapunzel i et rimeligt letlæst sprog. Stil- og layoutmæssigt svarer den meget fint til andre af de nyere Disney-film fortalt på bog.

Flot billedbog til de mange Disney fans, der både kan anvendes som bladrebog og oplæsningsbog.Informationer og udgaver