Bøger / faglitteratur

To søstre


Beskrivelse


En oktoberdag i 2013 forlader søstrene Ayan og Leila deres hjem i en lille norsk by for at tage til Syrien for at blive krigsbrude i IS. Om at finde sin identitet, og om sammenstød mellem religioner og kulturer i en global verden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. feb. 2017

Suveræn dokumentarbog om to norsk-somaliske søster, som melder sig hos Islamisk Stat skrevet af den norske journalist Åsne Seierstad. For dig som læser dokumentar-skildringer og som følger debatten om Islamisk Stat.

I oktober 2013 forlader søstrene Ayan og Leila hjemmet i en lille by i Norge. Familien tror pigerne er på vej til skole. Da familien aner uråd, er det allerede for sent. De to piger er på vej Syrien for at blive "Jihad-brude" i Islamisk Stat. Deres far rejser efter dem for at hente dem hjem til Norge. Om bogens baggrund og metode skriver Seierstad i forordet: "Den er baseret på vidneudsagn. Scenerne er opbygget ud fra, hvad de, som var til stede, har fortalt. Nogle scener er der flere kilder til, andre har kun én fortæller. Beskrivelserne af en persons tanker er baseret på, hvad personen har sagt, at hun eller han tænkte i den givne situation. Nogle har valgt ikke at bidrage til bogen. Disse personer er beskrevet ud fra deres handlinger, skriftlige kilder og det, andre har fortalt om dem." Åsne Seierrstad har fx også skrevet Boghandleren i KabulEn af os og En af osI oktober 2013 forlader søstrene Ayan og Leila hjemmet i en lille by i Norge. Familien tror pigerne er på vej til skole. Da familien aner uråd, er det allerede for sent. De to piger er på vej Syrien for at blive "Jihad-brude" i Islamisk Stat. Deres far rejser efter dem for at hente dem hjem til Norge. Om bogens baggrund og metode skriver Seierstad i forordet: "Den er baseret på vidneudsagn. Scenerne er opbygget ud fra, hvad de, som var til stede, har fortalt. Nogle scener er der flere kilder til, andre har kun én fortæller. Beskrivelserne af en persons tanker er baseret på, hvad personen har sagt, at hun eller han tænkte i den givne situation. Nogle har valgt ikke at bidrage til bogen. Disse personer er beskrevet ud fra deres handlinger, skriftlige kilder og det, andre har fortalt om dem." Åsne Seierrstad har fx også skrevet Boghandleren i Kabul og .

Gribende familiefortælling, og et stærk samtidsportræt, der viser, at kulturelle og religiøse sammenstød berører alle, fx også en lille norsk landsby.

En anden bog om unge muslimer som slutter sig til Islamisk Stat er fx Danmarks børn i hellig krig.


Berlingske tidende

d. 25. mar. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 25. mar. 2017


Kristeligt dagblad

d. 30. mar. 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 30. mar. 2017