Bøger / faglitteratur

Tør du mærke livet? : en bog om at finde nærvær og overskud til sig selv og andre


Beskrivelse


Selvhjælpsbog, der fokuserer på medfølelse med sig selv og andre som kilde til lykke og optimisme. Der gives redskaber og øvelser til at acceptere egne gode og dårlige sider, blandt andet gennem meditation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 6. sep. 2011

En ny bog fra Sarah Zobel Kølpin om positiv psykologi. Her sætter hun fokus på begrebet medfølelse. Den henvender sig til dem, der vil arbejde med personlig udvikling, finde nærvær, og overskud til sig selv og andre.

Kølpin har tidligere skrevet Lev dig lykkelig - med positiv psykologi. Meget forskning peger på, at mennesker med medfølelse for sig selv og for andre oplever mere psykologisk velvære, end de som ikke har det. Medfølelse med sig selv gør en mere lykkelig, mere optimistisk, mere positiv og mere nysgerrig på livet. Manglende medfølelse kan give selvkritik, depression og spiseforstyrrelser. Generelt er medfølelsen et middel til større selvforståelse, og vejen til en mere meningsfuld tilværelse. At arbejde med medfølelsen kræver if. Kølpin ansvar, mod og overgivelse. Værktøjerne til at se på sig selv med nye øjne er bl.a. at arbejde med sine skyggesider og forsvarsmekanismer. Men det er også at være nysgerrig på at møde sig selv som barn, drage omsorg, dele følelser med andre og forløse sorg. Ikke mindst er hun fortaler for meditation som vej til forandring. Dybest set handler det om at acceptere og rumme sig selv på godt og ondt, og give slip på den indre kritiker.

Martin Seligman, ophavsmand til trenden om positiv psykologi har skrevet At lykkes - en perspektivrig positiv psykologi om lykke og trivsel, 2011.

Hun skriver godt i en personligt fortællende stil, og der er et fint flow igennem bogen. Mange yngre læsere vil sikkert gerne læse den.