Bøger / skønlitteratur / roman

Tørst


Beskrivelse


Krimi. I Oslo bliver unge kvinder dræbt og deres blod drukket. Tidligere politiinspektør Harry Hole bistår med politiet med sagen, hvor den blodtørstige gerningsmand viser sig at have et personligt regnestykke at gøre op med Hole.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 22. mar. 2017

11. i særklasse gode krimi om den norske politimand Harry Hole. Jo Nesbøs mange trofaste læsere er garanteret fornøjelsen af for lidt nattesøvn og forsømte gøremål, fordi man igen og igen er nødt til at læse videre i den vidtforgrenede krimi.

I Oslo bliver unge kvinder dræbt på voldsom og bestialsk vis og deres blod drukket. Morderen er en mand, de har mødt på Tinder, og som kender alt til deres liv og har adgang til deres hjem. Politiet er udfordret af sagen og af interne magtkampe og må til sidst bede deres legendariske kollega Harry Hole om hjælp. Han er nu tørlagt og lever et stille liv med sin elskede Rakel. Morderens identitet bliver ret hurtigt kendt, men han leger kispus med politiet og særligt med Hole, med hvem han har et gammelt regnestykke af gøre op.

En dejlig lang krimi med et sindrigt plot og en gennemført virtuos komposition, som flere gange tager en overraskende drejning. Den grimme og blodige handling, den melankolske grundstemning og de indlevede personskildringer går hånd i hånd med et flot sprog, og det er en krimi, som er svær at lægge væk.

Jo Nesbø (f. 1960) er velskrivende og stemningsskabende som få, og hans serie om Harry Hole har for længst placeret sig højt på alle tiders krimihitliste. Hvis dette er sidste bind i serien, kan man i mangel af bedre næsten blive fristet til at læse hele serien forfra for igen at lade sig indfange i det særlige univers og lade sig betage af den sammensatte og uortodokse Harry Hole.


litteratursiden.dk

d. 20. mar. 2017

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 20. mar. 2017

Mord på Tinder. Hole er tilbage i en sag om en blodtørstig morder med en datingprofil. Nesbø har flair for det makabre, men 11. bind er langt, selv for en fan. Harry Hole har nydt tre fredelige og dej...


Jyllands-posten

d. 21. mar. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. mar. 2017


Politiken

d. 31. mar. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 31. mar. 2017


Weekendavisen

d. 31. mar. 2017

af

af

Bo Bjørnvig

d. 31. mar. 2017