Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tøselus og vinkeflæsk


Beskrivelse


Anton er bange for at mor skal blive gammel og rynket, så han og Molly sætter sig for at finde på en plan, der skal forhindre det. Men ikke alle planer ender lige godt, og nogle planer ender bedre end man skulle tro.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 28. maj 2014

Humoristisk højtlæsningsbog, der primært henvender sig til de 6-9-årige. Bogen kan formidles som bind 2 i serie, men det er umiddelbart ikke et krav at have læst det 1. bind, for at kunne følge med i handlingen her.

Dette er 2. bind i serien om Anton og hans kloge veninde Molly. Denne gang er Anton blevet ræd for, at Mor skal blive gammel og komme til at ligne Heksen fra hans oste-bud-rute. Derfor er det op til ham og Molly at forhindre det. Dette involverer naturligvis en masse indviklede og svært gennemførlige planer, men de to børn, som er drevet af barnlig uskyldighed, går til værket med krum hals. Sproget er sat med en stor og læsevenlig type, der vil egne sig godt til højtlæsning, og sproget er let at læse og vil egne sig godt til målgruppen. Det er endnu en gang Pernille Lykkegård der har illustreret. Hun har en sød og til tider lidt naiv streg der passer godt til fortællingen.

Historierne om Anton er både hverdagsagtige og karikerede på samme tid, og lægger sig et sted mellem Villads fra Valby og Stephen Pastis' historier om Timmy Taber.

Endnu et virkeligt sjovt bind i serien, hvor forfatteren demonstrer en sikker forståelse for sin målgruppe.