Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tøser der takler - forelsket


Beskrivelse


Tilde er vild med Tobias, som spiller i Lauras fodboldklub. Da der skal være fest i klubben, øjner Tilde en mulighed for at komme tættere på Tobias. Festen er dog kun for medlemmer, så Tilde er nødt til at begynde til fodbold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 15. aug. 2018

Veninderne Laura og Tilde er interesseret i fodbold, men på hver sin måde: Laura fordi hun elsker at spille, og Tilde fordi hun er forelsket i en fodboldspiller. 1. bog i ny fodboldserie for 9-1l-årige.

Tilde er vild med Tobias, som spiller i Lauras fodboldklub, og da der skal være fest i klubben, øjner Tilde en mulighed for at komme tættere på Tobias. Festen er dog kun for medlemmer, og Tilde er derfor nødt til at begynde på Lauras fodboldhold, hvis hun vil have adgang til festen. Ud over små vignetter ved hvert kapitel er der ingen illustrationer. Bogen har lix 17 og udgives i Gyldendals "Læs løs"-serie. Bogen indgår i "Den kæmpestore læsedag", der er et samarbejde mellem Gyldendal og Høst & Søn i anledning af FN's internationale læsedag. Find aktiviteter til bogen på www.denkæmpestorelæsedag.dk.

Man behøver ikke at være fodbold- eller sportsinteresseret for at give sig i kast med denne fine letlæsningsbog. Venner, veninder og mødet mellem de to køn er omdrejningspunktet, og mange (pige)læsere vil genkende oplevelsen af en jævnaldrende, umoden dreng, der har svært ved at håndtere en forelsket pige. Forsiden med to pigefodboldspillere, hjerter og discokugle præsenterer indholdet fint.

Kan man lide fodboldbøger med piger som hovedpersoner, så er der fx Mathildes kampAfgjort på straffe! og serien "IF Ekby" - se fx Afgjort på straffe!, der er baseret på den svenske landsholdsspiller Charlotte Rohlins oplevelserKan man lide fodboldbøger med piger som hovedpersoner, så er der fx Mathildes kamp og serien "IF Ekby" - se fx , der er baseret på den svenske landsholdsspiller Charlotte Rohlins oplevelser.