Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tøser der takler modstand


Beskrivelse


Tilde går til fodbold med sin bedste veninde, Laura. I weekenden skal de til stævne, men Tilde har ikke råd til at komme med. Hvordan kan hun skaffe 500 kr. meget hurtigt?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2019

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 7. nov. 2019

Tilde vil så gerne med sit fodboldhold til stævne i weekenden, men hun har ikke de 500 kr. som det koster. Hun må finde på noget. Hvordan skaffer Tilde 500 kr.? Kan læses, hvis man er 9-11 år.

Tilde bor med sin mor og storesøster, Bolette, og hun går til fodbold med sin bedste veninde, Laura. Deres fodboldhold skal til stævne i weekenden og Tilde vil meget gerne med, men det koster 500 kr. og dem har Tilde ikke. Bolette læser til eksamen og har ikke tid til at gå med de aviser, hun skal bringe ud. Tilde foreslår, at hun bringer aviserne ud, og får 500 kr. af Bollette. Teksten er delt ind i 12 kapitler med hver sin overskrift. Ud for hver overskrift er en lille illustration, men ellers ingen illustrationer i bogen. Bogen er i serien "Læs løs. 8" og "Tøser der takler".

God og relevant historie, som mange læsere vil kunne genkende, og blive klog af at læse. Ud over, at det er en hyggelig historie om veninder, fodbold og begyndende kæresterier, så bliver de familiemæsssige og kulturelle forskelle fint beskrevet. For eksempel sidehistorien om pigen Jasmin, som er muslim, og ikke må spille fodbold for sine forældre, fordi hun er pige. Det kan undre, at læseren ikke får at vide, hvordan Jasmin så kan skaffe 500 kr. til stævnet, når hendes forældre ikke ved, at hun tager afsted.

En anden bog om piger og fodbold er fx Mathilde bider sig fast. Den er i serien "Zoom ind".