Bøger / skønlitteratur / roman

TOFU - et stykke af livet


Beskrivelse


De fyrreårige veninder Ditte og Su har været veninder siden skolen og deler alt. Men da Su rammes af brystkræft og Ditte døjer med sin overgangsalder bliver livet tungt og veninderne takler problemerne på hver deres måde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 14. jan. 2016

2 fyrreårige veninder takler brystkræft, utroskab, delebørn og overgangsalder i denne livsbekræftende hverdagsroman. For kvinder, der kan lide realistiske romaner.

Su og Ditte har været veninder siden skolen og deler alt. Men da Su rammes af brystkræft og Ditte døjer med sin overgangsalder bliver livet tungt og veninderne takler problemerne på hver deres måde. Su må mærke efter, hvad der er rigtigt for hende selv samtidigt med at hendes ægteskab tages op til revision. Ditte må erkende, at karriereræset er hårdt, når der også skal være plads til madpakker, ægteskabsproblemer og frygten for at miste Su. Ditte og Su ser stadig veninderne fra deres gamle roklub, som alle kæmper hver deres kampe med livet i 40'erne.

Sproget er ærligt og følelsesmættet og man kommer helt tæt på både Ditte og Su. Dette er chicklitt for kvinder, som er blevet for voksne til at tro på lette løsninger og lyserød romantik. På trods af lidt for mange sidehandlinger, bliver bogen en rørende og ærlig fortælling om kvindeliv, et kræftforløb og kærlighedens svære kår. Forsiden og titlen beskriver ikke bogens indhold.

Her er der tryk på de realistiske beskrivelser af både hverdagsliv og kræftforløbet. En mere lyserød og nem fordøjelig version findes i fx Sinéad Moriartys En chance til.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2016

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 18. apr. 2016

Til kvinder der er trætte af chick-lit om sko med lykkelige slutninger. Tofu kommer omkring store emner som alvorlig sygdom, venskab, utroskab og ensomhed. Tofu er ikke en slankebog. Selvom forsiden s...