Bøger / faglitteratur / erindringer

Tog de skade? : student fra den sorte skole : i samtale med studenter fra Aarhus Katedralskole


Beskrivelse


Per Lykkes samtaler med 12 studenter fra Aarhus Katedralskole, som alle på forskellig vis har markeret sig i verden uden for skolen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2010

af

af

Rikke Bruun

d. 28. maj 2010

Selvom udgangspunktet er Aarhus Katedralskole, er alle bogens hovedpersoner kendte for de fleste, og bogen henvender sig bredt til læsere med interesse i kulturpersonligheder.

Bogen indeholder 12 samtaler med kendte danskere, hvis eneste fællestræk er deres gymnasietid på Aarhus Katedralskole. Den enkelte samtale tager udgangspunkt i personens tid på Katedralskolen og dens indflydelse på deres liv og ikke mindst karriere. Startende med fhv. nationalbankdirektør Erik Hoffmeyer (student 1942) begiver bogen sig ud på en rejse igennem 7 årtier med danske kulturpersonligheder for at slutte af med forsangeren i Carpark North Lau Højen (student 2000). Samtalerne giver os små bidder danmarks- og kulturhistorie, og bogens tidsmæssige fremdrift fungerer rigtig godt, og på en måde kommer hovedpersonerne til at stå lidt på skuldrene af hinanden igennem bogen. Forfatteren er selv student fra Katedralskolen i 1999 og er cand.mag. i dansk og teatervidenskab.

Der er tidligere udkommet forskellige biografier om flere af de interviewede såsom Erik Hoffmeyer, Ulf Pilgaard samt Nils Malmros. Sidstnævnte har bl.a. portrætteret sin tid på Aarhus Katedralskole i filmen Kærestesorger, 2009.

En perlerække af danske kulturpersonligheder fortæller her om deres tid på Aarhus Katedralskole, og ikke mindst om deres liv og specielt karrierer efter gymnasietiden. På trods af de forskellige personligheder skabes der en rød tråd, og man får et indtryk af den betydning gymnasietiden og skolen har haft.


Jyllands-posten

d. 16. juni 2010

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 16. juni 2010


Weekendavisen

d. 25. juni 2010

af

af

Ole Thyssen

d. 25. juni 2010


Kristeligt dagblad

d. 14. juni 2010

af

af

Benjamin Krasnik

d. 14. juni 2010Informationer og udgaver