Bøger / faglitteratur til børn

Tog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 25. jan. 2018

I Kina kører et hurtigt tog. Det har ingen hjul. En magnet holder toget fast på skinnen, og magneten får også toget til at kører. Toget kan køre 430 km/t. Til børn på 7-8 år.

De første toge, der blev opfundet kørte på damp. I dag kører toge på diesel, eller det er el-toge og magnet-toge. Godstoge har store motorer. De fragter meget tunge varer. I store byer kører toge både over og under jorden. Der er toge i hele verden. Så kan mennesker rejse, selvom de ikke har bil. Der er også toge, man kan lege med. Det kan både være børn og voksne, der synes, at modeltoge er sjove. Let-tal 14. Brødteksten står i hvide bokse, og der er gule faktabokse. Illustrationerne er helsides farvefotos. Udgivet i serien "Min første bog".

Flot og indbydende fagbog til de yngste læsere. For nogle børn kan det være en hel begivenhed at komme ud at køre med tog, så de vil sikkert også gerne læse om toge.

Fra 2015 findes TogTog for de 9-10-årige. I serien "små Fakta" findes fra 2012, som kan læses fra 8 årFra 2015 findes for de 9-10-årige. I serien "små Fakta" findes fra 2012, som kan læses fra 8 år.