Bøger / faglitteratur

Tolv tiltaler


Beskrivelse


12 korte tekster der med udgangspunkt i udvalgte bibeltekster reflekterer over emner som miljø, identitet, alder, kærlighedens væsen og det åndelige aspekt af livet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 7. nov. 2018

Med troen som omdrejningspunkt reflekterer debattøren og teologen Sørine Gotfredsen over nogle af tidens spørgsmål. For den almindeligt samfundsinteresserede borger for hvem, det åndelige aspekt i livet er vigtigt.

I 12 korte essays kommer SR rundt om flere af tidens aktuelle emner, ligesom hun beskæftiger sig med mere almene forhold om det at være menneske. Hun reflekterer over miljøet, alder, kronprinsen og kongehuset som institution. Også kærlighedens væsen, det at elske og det forhold, at man gennem livet kan udvikle en ensidig side af sig selv og måske komme til at glemme det åndelige aspekt af livet, er temaer i bogen. Hvordan får vi og hvordan udvikler vores identitet sig, og hvordan hænger ånd og sjæl sammen. Det er med forfatterens kristne udgangspunkt, tingene belyses, og mellem hvert kapitel er der en bibeltekst, der relaterer sig til temaet. SR bruger flittigt læsningen af skønlitterære tekster til at perspektivere sine pointer.

Det er en vidende og engageret debattør og teolog som altid, når vi møder Sørine Gotfredsen. Hun har en flydende pen og tonen er mere rolig og afdæmpet, end vi fx mødte hende i Den åndløse dansker. Det er ikke prædikener, men tekster med religiøs substans og grundtone, som nok fortrinsvis vil få læsere indenfor religiøst/kulturelt orienterede danskere.

Vil få læsere af tidligere titler af SR. Mest sammenlignelig med Løft blikket.


Berlingske tidende

d. 13. nov. 2018

af

af

Bertel Haarder

d. 13. nov. 2018


Weekendavisen

d. 21. dec. 2018

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 21. dec. 2018


Kristeligt dagblad

d. 13. nov. 2018

af

af

Timme Bisgaard Munk

d. 13. nov. 2018


Religion

2019, nr. 1

af

af

Bodil Kruse (f. 1944)

2019, nr. 1