Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Tolv trøjer fra Tversted


Beskrivelse


12 strikkeopskrifter på trøjer, inspireret af naturen omkring Tversted. Med en opskrift for hver måned med tilhørende illustration der indfanger måneden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2018

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 21. dec. 2018

Skøn, poetisk strikkebog med striktrøjer til hele året. For alle der elsker at strikke og især de der har en forkærlighed for Marianne Isagers design.

Marianne Isagers nye bog tager udgangspunkt i hendes første strikkebog Strikkede trøjer - året rundt, men indeholder flere nye modeller. Bogen er inspireret af naturen omkring Tversted i Nordjylland, hvor firmaet Isager holder til. Den indeholder opskrifter på 12 trøjer, en for hver måned. Bogen er inddelt således at man først præsenteres for tre trøjer; et billede af trøjen og dertil en poetisk tekst om måneden. Herefter følger så opskrifterne på de tre trøjer og dette gentages for hvert kvartal. Selve opskriften præsenterer først en faktaboks med mål, garn og strikkefasthed, pinde mv., derefter selve opskriften. Sidst i bogen findes en strikkeskole med vejledning til forskellige typer strik, bl.a. gobelinstrik og jaquardstrik, samt om sammensyning og om forkortelser og strikkeudtryk. Bogens modeller henvender sig primært til kvinder men der er også en enkelt herremodel med.

Delikat strikkebog med smukke trøjer i elegante mønstre og holdt i naturens farver. Bogen er illustreret med skønne illustrationer, der indfanger hver måned i året. Opskrifterne er forholdsvis komplicerede og kræver en erfaren strikker. Bogen vil uden tvivl vække begejstring hos Isagers fans.

Strik naturligvis! har også strikkeopskrifter i naturens farver og med inspiration årets gang.