Bøger / skønlitteratur / roman

Tom er død


Beskrivelse


En mor mister et barn. Efter ti år er hun i stand til at bearbejde sorgen og skrive, hvad der skete dengang og udfolder en fortælling om tab og tilgivelse.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2008

af

af

Sanne Caft

d. 23. dec. 2008

Tom er død er en barsk og bevægende historie om tab og sorg. Den følger en mor, der har mistet sin lille dreng. Ti år senere er hun i stand til at sætte pen til papir og skrive sorgen ud. Romanen er lille i omfang men stor i emne. Den kan læses af alle, der har mistet.

Forfatteren er meget læst og omdiskuteret i hjemlandet Frankrig. Hendes sprog er stærkt, hendes refleksioner dybe og hendes betragtninger tankevækkende. Tom er død handler om tab, om tilgivelse, om fordømmelse og forsømmelse. Den kræver, at man læser ind i romanen, den er ikke en actionpræget roman, men en tankevækkende og -fuld roman.

Man kan ikke sætte forfatterskabet i bås, det er vidtfavnende og forskelligartet. Tidligere har forfatteren fået udgivet den surrealistiske roman Kvinden der blev til en gris, 1997, Spøgelser, 2000 om angst og fortrængninger og Baby, 2005 om moderskabets byrder og glæder.

Stærk roman om at miste et barn. Skrevet i et smukt, krævende sprog, hvor forfatteren skildrer stemninger, følelser og indre liv på en stærk og vedkommende måde. En lille roman om et stort emne. Gennem hele romanen løber uvisheden om, hvordan hovedpersonens lille dreng døde. Til allersidst får man den næsten ubærlige forklaring. Hovedpersonen ser tilbage ti år efter drengens død og bearbejder det, der er sket.


litteratursiden.dk

d. 26. jan. 2009

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 26. jan. 2009

Toms mor døde med Tom. Ti år efter Toms død kan hans mor endelig sætte ord på årene ved at fortælle. Tom er ved sin bratte død 4½ år, og hans familie består af en ældre bror samt en nyfødt lillesøster...


Berlingske tidende

d. 16. jan. 2009

af

af

Mai Misfeldt

d. 16. jan. 2009


Jyllands-posten

d. 10. jan. 2009

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 10. jan. 2009


Information

d. 12. feb. 2009

af

af

Torben Brostrøm

d. 12. feb. 2009