Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tom Gates - ekstra fede ting (not)


Beskrivelse


Et voldsomt snefald har lukket skolen og Toms onkel og tante flytter midlertidigt ind. Toms storesøster er stadig sur og den nye nabo er han heller ikke glad for. Samtidig forsøger Tom at forbedre sig og lave sine lektier til tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2018

af

af

Julie Arndrup

d. 18. maj 2018

Den sjette bog i den sjove illustrerede serie "Tom Gates", om hans hverdag med familie, venner og skole. Velegnet til de 8-12-årige.

Toms hverdag er fyldt op med begivenheder som han beskriver i sin delvist tegnede dagbog - et voldsomt snefald har lukket skolen, hans onkel og tante flytter midlertidigt ind og vil have taget fællesportrætter til bedsteforældrenes guldbryllup, hans storesøster er stadig sur og den nye nabo er han heller ikke glad for. Samtidig forsøger Tom at forbedre sig og lave sine lektier til tiden, fordi han gerne vil prøve at blive Stjerneelev i klassen og få et sejt badge og lov til at være på biblioteket i frikvartererne. Den irriterende Marcus kommer desværre ofte i vejen for Toms ambitioner. Blandet ind i historien er små lege eller spil man selv kan lave derhjemme. Bogen er gennemillustreret i sort-hvide stregtegninger.

Tom Gates holder stilen hele vejen igennem og bog nr. 6 er lige så sprudlende, underholdende og let læst som de første. De mange illustrationer der skal forestille at være Toms doodlerier gør læsningen let og sjov og er en vigtig del af historien.

Der findes en del serier i samme illustrerede og humoristiske dagbogsstil, som er meget populær, fx Wimpy Kid. [Bind] 1 eller Kaptajn Underhylers eventyrWimpy Kid. Bind 1 : Ikke en dagbogKaptajn Underhylers eventyrDer findes en del serier i samme illustrerede og humoristiske dagbogsstil, som er meget populær, fx Wimpy Kid. [Bind] 1 eller .