Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tom Gates er totalt suveræn (til det meste)


Beskrivelse


Tom Gates' klasse skal på lejrskole, og det bliver lige så fedt, som Tom havde forestillet sig. Da han kommer hjem igen, giver hans irriterende storesøster, Delia, ham en totalt suveræn overraskelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2018

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 29. jan. 2018

Tom Gates skal på lejrskole med sin klasse - det bliver alletiders tur! Og da han kommer hjem igen får han en overraskelse, der får ham til at synes, at hans irriterende søster, Delia, er totalt suveræn. Let at læse for 8-12-årige.

Her i 5. bind i dagbogsserien om "Tom Gates" fra 5. F på Oakfield Skole skal klassen på lejrtur. Tom er lige ved ikke at komme med, da han har forlagt tilmeldingsblanketten, men afsted kommer han sammen med resten af klassen. Lejrskolen viser sig at være genial, set med Toms øjne, ikke mindst fordi han skal være væk fra sin irriterende storesøster Delia. Men da Tom er kommet hjem igen, overrasker Delia ham alligevel til sidst, og han synes, at han bliver nødt til at være sød mod hende - i hvert fald for en tid. Der lægges op til en fortsættelse, hvor nye naboer flytter ind.

Som i de tidligere bøger i serien er historien Toms dagbog. Teksten er sjov og illustreret med snørklede stregtegninger og udråb, der illustrerer Toms helt klare mening om tingene. Der er kun lidt tekst på hver side, så bogen virker tiltrækkende og bliver let at gå til også for dem, der ikke er så vilde med at læse, men som alligevel gerne vil have en sjov bog.

Serien om Tom Gates rummer den samme drenge-humor, som vi finder i de populære serier om "Wimpy Kid", hvor bd. 1 er Wimpy Kid. [Bind] 1 og Kaptajn Underhyler, hvor 1. bd. er Kaptajn Underhylers eventyrWimpy Kid. Bind 1 : Ikke en dagbogKaptajn Underhylers eventyrSerien om Tom Gates rummer den samme drenge-humor, som vi finder i de populære serier om "Wimpy Kid", hvor bd. 1 er Wimpy Kid. [Bind] 1 og Kaptajn Underhyler, hvor 1. bd. er .