Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Tom Kristensen : portræt af forfatteren og forfatterskabet


Beskrivelse


Om af Tom Kristensens (1893-1974) digtning og journalistik.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Hans Radsted

2008

Bogen kan hovedsagelig bruges i danskundervisning i folkeskolens ældste klasser og i gymnasiet. Den kan bruges som baggrund for opgaveskrivning om kanonforfattere og bestemt også til lærerens forberedelse til arbejde med forfatterskabet.

Bogen indgår i forlagets serie om kanonforfattere, som før har beskrevet Ludvig Holberg, Adam Oehlenschläger og Peter Seeberg og er opbygget på samme måde. Det er et grundigt portræt, som har fire forskellige veje ind i forfatterskabet. To kapitler tager udgangspunkt i det biografiske, det tredje skildrer form og indhold i Tom Kristensens produktion og i det fjerde kapitel gås der kronologisk frem relateret til den samtid, Tom Kristensens værker blev til i. Bagerst i bogen er henvisninger til de dele af forfatterens produktion, som er brugt i bogen, der er en omfattende litteraturliste af andre bøger om Tom Kristensen, hjemmesider og da også lyd og billeder. Det er ikke en sproglig let bog for folkeskolens elever, men samlet set giver den et flot billede af Tom Kristensens kunst og indvirkning på samtiden.

Tom Kristensen er selvfølgelig omtalt i ældre litteraturhistorier, eksempelvis i Danske digtere i det 20. århundrede, men forfatterskabet er ikke før behandlet som i denne serie om kanonforfattere. Man kan også finde noget om ham i Mennesker og maskiner fra 2005, som er lettere at gå til for målgruppen.

Et flot materiale om en forfatter, som stadig læses. Den frembyder mange vinkler at arbejde ud fra, men ligger i den svære ende for folkeskolens ældste elever.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 9 (2008)

af

af

Sofia Esmann Busch

Årg. 125, nr. 9 (2008)