Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tom og den sorte ridder


Beskrivelse


Tom jokker endnu engang i spinaten og får sin far i fedtefaddet, da han praler overfor den sorte ridder at hans far, Sir John, er en højt præmieret turneringsridder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2011

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 1. feb. 2011

Nye løjer med Tom, hans drage Gnist og resten af den alternative middelalderfamilie på Brokkenborg. Fritidslæsning fra 9 år og nye læsere kan sagtens begynde her.

I andet bind om Tom i det anakronistiske middelaldermiljø, har Toms mor fundet en løsning på deres pekuniære problemer. Hun vil arrangere en ridderturnering på Brokkenborg for de bedste riddere i landet. Alle bliver sat i sving med en opgave. Toms er at gå til munkene for at få dem til at lave plakater. På vejen møder Tom Harry Hoskisnovski, søn af den sagnomspundne Sorte Ridder. Tom holder sig ikke tilbage og fortæller, at hans far da sagtens kan klare den sorte ridder, og som vi ved fra første bind er Sir John ikke ligefrem en frygtindgydende en af slagsen med sin runde mave og sit bløde hjerte. Og så er det bare om at være kreativ, når man er Tom pralhals, for det viser sig at der er en regel i ridderturneringen, der siger, at vinderen overtager Brokkenborg, hvis modstanderen siger nej til udfordringen. Og så er det lige at Gnist får lært at grille kød i kebab-boden. Tekst og de s/h illustrationer holder fint standarden fra bind 1 og forsiden dækker fint stemningen i indholdet.

Som i første bind er det god sjov underholdning. Faktisk er anden del her lidt mere helstøbt end Toms drageballade.

Stadig sjov og god underholdning til drenge og nye læsere kan sagtens starte her.