Bøger / skønlitteratur / roman

Tom Ripley under vand : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi om den charmerende og psykopatiske mesterskurk Tom Ripley, hvis komfortable tilværelse i en fransk landsby trues, da et mystisk ægtepar dukker op og kommer med forblommede hentydninger til hans fortid.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 9. juni 2010

Bogen er godt nyt for alle krimilæsere med sans for den klassiske, psykologiske thriller.

Bogen er femte og sidste bind i kultforfatteren Patricia Highsmiths utraditionelle krimiserie om den charmerende, psykopatiske skurk Tom Ripley. Der refereres til Tom Ripleys tidligere ugerninger, så et kendskab til de foregående bind vil øge udbyttet af læsningen. Kunstsvindleren og massemorderen Tom Ripley lever et fredeligt og komfortabelt liv i en lille, søvnig fransk flække sammen med sin elskede, intetanende hustru. Han pusler med sin have, nyder husholderskens lækre mad og hygger sig med naboer og venner. Et liv der står i grel modsætning til hans tidligere forbrydelser. Da et mystisk ægtepar slår sig ned i landsbyen og begynder at komme med forblommede hentydninger til hans fortid, er det forbi med hans sjælefred, for hvem er de, hvad vil de, hvor meget ved de, og hvem står de i ledtog med? Handlingen skrider frem i et adstadigt tempo, men forfatteren holder mesterligt spændingen ved lige på det psykologiske plan, ikke mindst via de velfungerende dialoger og Tom Ripleys tanker. Slutningen er helt i bogens ånd.

Bogen udkom første gang på dansk i 1993, og den vil være oplagt at genanskaffe i denne udmærkede nyoversættelse.

En original psykologisk thriller i den nyoversatte serie om den charmerende kunstsvindler og psykopatiske massemorder Tom Ripley, som stadig har interesse for den moderne krimilæser, der foretrækker psykologisk spænding frem for et hæsblæsende tempo.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gyde Neergaard

d. 18. dec. 2018

PH håret fortjent ry som en af skaberne af den moderne psykologiske krimi. Morderen og bedrageren TR, som vi kender fra de tre forudgående bd. i serien, er den fuldendte psykopat. Elegant,intelligent og komplet samvittighedsløst fortsætter han også i denne thriller (originaludg. 1991 ) sin karriere. Han leveren yderst behagelig overklassetilværelse med sin smukke rige franske koneog sysler lidt med indbringende, illegale forretninger. Et mystisk og truende amerikansk ægtepar dukker op i hans franske idyl, og den kyniske, altid vagtsomme TR må atter træde i aktion.Spørgsmålet er som tidligere, om fortidens synder vil indhente ham. PH har med sin kølige iagttagelsesevne, sin klare fortællestil og sine udspekulerede plots gennem tiden fået mange læsere.Låneinteressen synes imidlertid dalende. TR er stadig en foruroligende skikkelse men ikke mere så overraskende.


Berlingske tidende

d. 28. jan. 1995

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 28. jan. 1995


Politiken

d. 20. aug. 1993

af

af

Anders Bodelsen

d. 20. aug. 1993


Det fri aktuelt

d. 23. aug. 1993

af

af

Preben B Christensen

d. 23. aug. 1993


Berlingske tidende

d. 23. sep. 1993

af

af

Jan Hedegaard

d. 23. sep. 1993


Jyllands-posten

d. 21. aug. 1993

af

af

Per Calum

d. 21. aug. 1993