Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tom spiller fodbold


Beskrivelse


Tom skal til at spille fodbold i en klub. Da klubben snart skal spille kamp, håber Tom, at han kommer på holdet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 18. dec. 2018

Hermed udsendes den velkendte Tom-bog i en ny udgave. Tekstmæssigt er der ikke sket ændringer i bogen, der fortæller om Tom, der godt kan lide at spille fodbold, men som nu skal til rigtigtræning sammen med sin ven Uffe. Drengene nyder træningen og hygger sig endvidere i deres hule, hvor de taler om den første kamp. Tom bliver ikke udtaget, da der er for mange og bliver ked af det,men trøstes af far. Han er lige ved at smide fodboldstøvlerne i åen, men heldigvis bliver der spillere til to hold, så han kommer til at spille kamp alligevel. Det er stadig en god og realistiskhverdagsfortælling med en problemstilling, der er relevant og genkendelig for læserne. Bogen har fået et nyt format og et forbedret, tiltalende lay-out. Nye er også de farvelagte, livfuldeillustrationer, der er holdt i klare farver i Thora Lunds karakteristiske streg. Bogen er i grøn serie på højeste niveau, beregnet til 1.-2. klassetrin. Teksten er sat i korte linier, og bogen vilvære velegnet til selvlæsningfra 2. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Kamp (børn)

d. 18. dec. 2018

Tom og Uffe meldes ind i en fodboldklub. Med ildhu og nye fodboldstøvler går Tom op i træningen og ønsker som alle begyndere at brillere selv. P.g.a. manglende evne til samspil kommer han ikkepå kampholdet som vennen Uffe. Alle hans fodbolddrømme knuses. Han mister modet i den grad, at han end ikke vil gå til træning. Alt ender godt. Flere nye medlemmer optages i klubben, således at derkan stilles 2 hold. Denne Dingo-bog handler om problemet konkurrence. Masser af børn kender Toms situation, at være oversidder, når der skal vælges hold. Sjove tegninger af Thora Lund ledsager denletlæste tekst med korte linier og de sværeste ord er delte. Teksten er så enkel og emnet så alment, at den kan læses fra ca. 8 år. P.g.a. emnet vil den nok blive endnu mere populær endforfatterens udmærkede Toms første fisk.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Kirsten Kjær (skole)

d. 18. dec. 2018

88 sider. Uafhængig fortsættelse af Toms første fisk. Tom er startet på at spille fodbold i en klub og går stærkt op i det. Stor er derfor hans skuffelse, da han som en af de eneste ikke fårudleveret kampkort til holdets første kamp. Han synes ikke livet er værd at leve længere og gemmer sig i sin hule, men hans bedste kammerat Uffe finder ham og fortæller, at der nu har meldt sig såmange til fodbold, at der kan dannes både et 1. og et 2, hold - og Tom skal spille kamp for 2. holdet den følgende lørdag. Toms livsmod vender tilbage, og han begynder at træne igen. En enkel, menmeget sigende hverdagshistorie, som ingen bryder sig om at komme i, men som de fleste har prøvet. Blandt de mange fine beskrivelser kan fremhæves faderens samtale med Tom, da han ikke har fåetkampkort. Også forholdet piger og fodbold berøres. Dejligt mundret sprog. Lange ord er stavelsesdelte. Sjove helsides illustrationer af Thora Lund. Fra slutningen af 1. klasse.