Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tommi kommer tilbage


Beskrivelse


Tommi er tilbage i Cipolline efter sin tid i Inter, men er det det rigtige? Da træneren bliver syg, er der ikke plads til stridigheder og tvivl på banen. Alle må gøre deres bedste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2012

af

af

Pia Petersen

d. 27. sep. 2012

9. bind af den veletablerede fodboldserie Mål!, der kan læses fra ca. 10 år af både drenge og piger. Fin forside i stil med de tidligere bøger. Læsere af serien vil låne denne, så snart den rammer hylden.

Luigi Garlando har indtil nu skrevet 29 bøger på italiensk i serien alle fint illustreret af Stefano Turconi. Noget der fungerer særligt godt er de tegneseriestriber, der bruges, fx når der skal vises et opspil eller en scoring i en kampsituation. I denne 9. bog er Tommy vendt tilbage fra Inter og har det lidt svært med det. Holdet har mange små stridigheder og fungerer ikke så godt, noget som deres træner, Gaston Champignon, prøver at gøre noget ved. Han har dog selv problemer med smerter i brystet og bliver indlagt med hjerteproblemer efter deres 2. sidste kamp i sæsonen. Han er indlagt ved holdets sidste kamp, som de skal vinde for at komme i finalen mod rivalerne fra Accademia Blu. Uden deres træner på sidelinjen må holdet vise holdånd og stå sammen, og de klarer med nød og næppe at vinde kampen, hvor bogen slutter og lægger op til næste bog om finalekampen mellem Cipolline og Accademia Blu. Sproget er nemt at gå til og de fine illustrationer understøtter læsningen.

Læsere af denne bog vil også være glade for serierne De vilde fodboldrødder af Joachim Masannek og Dreamteam af Glenn Ringtved og for pigernes vedkommende også serien FC Englene af Kirsten Sonne Harild.

God 9. bog om holdet Cipolline og deres problemer og glæder på og uden for fodboldbanen.