Bøger / faglitteratur / biografier

Tommy : en biografi


Beskrivelse


Om dansktop- og grand prix-kongen Tommy Seebachs (1949-2003) liv, karriere og senere modgang, der resulterede i en sand deroute.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. nov. 2010

Umiddelbart bred målgruppe blandt læsere af biografier. Kan måske også bruges til en skoleopgave om dansk musik.

Det er bestemt ikke det rene glade "Hip-hurra det er min fødselsdag", elegante "Disco-Tango", eller smukt bevægende "I am in love" og "Du' det dejligste", som fylder denne velskrevne musikbiografi om Tommy Seebach (1949-2003). Her er opture og succes, ikke mindst med Melodi Grand Prix, men også alkoholmisbrug og social deroute. Der er en verden til forskel, og et liv levet på godt og meget ondt. Fra det unge popidol på forsiden på ungdomsbladet "Go" i 1967, over succes i "pigtråden" med Sir Henry and his Butlers, gennembrud med Melodi Grand Prix, til et foto med brødteksten: "Alene på blokvognen, de store scener er fortid, og Seebach Band er gået i opløsning". I biografien får man indtryk af en ambitiøs popmusiker, kompetent musikproducer og studiemusiker, der måske ikke i sin levetid får den professionelle anerkendelse han fortjener. Biografien fortæller også nærværende om et sammensat, kærligt, genert menneske og en god far, hvis musikalske drive modarbejdes, eller måske endda tændes, af et paradoksalt manglende selvværd. Per Kaae har bl.a. også skrevet biografier om Karl Stegger og "Pusle" Helmuth.

Aktuelt oplever Seebach en posthum velfortjent anerkendelse. Både en film i biograferne og et bokssæt på vej. Men der er ikke andre biografier.

Fængslende og bevægende musikbiografi, der samtidig er et stykke dansk musikhistorie. Kan bruges på de fleste biblioteker.


Berlingske tidende

d. 31. dec. 2010

af

af

Jens Andersen

d. 31. dec. 2010