Bøger / skønlitteratur / roman

Toner i natten


Beskrivelse


Isabel er netop blevet enke og flytter med sine to børn og sin violin ind i et faldefærdigt hus på landet. Naboen begynder at sætte det i stand, men han har sin egen dagsorden, og snart har Isabel ikke flere penge, og alt er ved at ramle omkring hende.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 23. aug. 2016

Aldeles charmerende og afvæbnende underholdningsroman fra Jojo Moyes, hvor forviklinger og romantik går hånd i hånd. Jojo Moyes' mange trofaste fans vil lystfyldt slubre den i sig, og det samme vil læsere, der stifter bekendtskab med hende for første gang.

Isabel er 36, violinist, mor til to, og hendes elskede mand er netop omkommet i en bilulykke. Hun har ikke råd til at blive boende i London, og da hun lige har arvet et hus på landet, flytter den lille familie dertil. Datteren på 16 protesterer højlydt, mens sønnen på 8 ikke har sagt et ord siden faderens død. Huset er faldefærdigt, men naboen er håndværker og begynder at sætte det i stand. Han har dog sin egen dagsorden, og snart har Isabel ikke flere penge. Håndværkerens medhjælper viser sig at være en ven i nøden, og det får Isabel i sandhed brug for, da alt ramler omkring hende.

Jojo Moyes når hun er bedst. En god historie med forviklinger og sidehandlinger, som let og ubesværet bliver drevet frem. Sympatiske hovedpersoner, et hav af bipersoner og tvivlsomme personager, samt masser af miljø fra en hyggelig og idyllisk engelsk landsby.

I et par år har Jojo Moyes været dronning af genren "hyggelige dameromaner", og hendes bagkatalog er tilsyneladende stort. Denne roman er skrevet i 2008 og kan anvendes på linje med de 11, der allerede er oversat til dansk. Andre lignende forfattere er fx Nora Roberts og Kate Morton.


litteratursiden.dk

d. 26. okt. 2016

af

af

Rikke Bødker

d. 26. okt. 2016

Fra luksusliv til sparekniv. En familie må vænne sig til helt andre livsforhold efter faderens død i en trafikulykke. Ligesom i Moyes øvrige romaner er man rigtig godt underholdt. Da Isabel Delaney mi...


Berlingske tidende

d. 1. okt. 2016

af

af

Eva Pohl

d. 1. okt. 2016