Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tonje Glimmerdal


Beskrivelse


Tonje er en krudtugle, og det eneste barn i Glimmerdalen. Men det gør ikke så meget, når man er bedsteven med Gunnvald, der spiller violin så dalen fyldes af Mirakelmusik. Men Gunnvald har en hemmelighed, og det er kun Tonje der ikke ved hvad det er.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2011

af

af

Martin W Hansen

d. 10. aug. 2011

Bogen henvender sig både til børn i højtlæsningsalderen og til dem, der har knækket læsekoden og ønsker historier i stil med Lindgrens Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg. Bogen kan med fordel formidles som en klassisk børnebog, der særligt egner sig til højtlæsning.

Det er forfatteres første bog på dansk, og det lover bestemt godt. Det er en morsom, hjertevarm og meget bevægende historie om den 9-årige, Pippi Langstrømpe-agtige krudtugle, Tonje. Hun vokser op som det eneste barn i en lille, norsk bjergdal. Det kommer der en lang række små, søde historier ud af, og forfatteren formår at give det hele et udefinerbart, magisk skær af den klassiske børnebog à la Astrid Lindgren og Johanna Spyri. Bogen er illustreret af Åshild Irgens, hvis flotte og charmerende kultegninger egner sig godt til bogens indhold.

Bogen kan direkte sammenlignes med Johanna Spyris Heidi, som direkte optræder i bogen, og de to bøger har også flere sammenfald i handlingen. Forfatteren er også (velfortjent) flere steder blevet sammenlignet med Astrid Lindgren og især dennes bøger om Pippi Langstrømpe.

Det er den smukkeste bog jeg har læst i år. Den vil egne sig til både folke- og skolebibliotekernes hylder.


Berlingske tidende

d. 26. aug. 2011

af

af

Kari Sønsthagen

d. 26. aug. 2011


Information

d. 16. sep. 2011

af

af

Kamilla Löfstrøm

d. 16. sep. 2011