Bøger / faglitteratur / rejseguides

Top 10 Toscana


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kent Skov

2008

De fem rejseguides er målrettet dem, der kun har kort tid til rådighed, men som alligevel ønsker at se de centrale seværdigheder. Det kan være til en kort storbyferie med familien eller en forretnings-/erhvervsrejse, hvor der er lidt tid til overs.

Ny guideserie bestående af fem komprimerede guides til nogle de mest populære mål for storby/regionferier i Europa: Toscana, Milano og søerne, Rom, Barcelona og det sydlige Kroatien med Dubrovnik. Bøgerne er opbygget ens, således at det første hovedafsnit oplister de ti største seværdigheder i hver by/område. Hver seværdighed er igen underdelt i ti delbeskrivelser og giver derfor på den måde ret koncise beskrivelser. I andet hovedafsnit er de andre udvalgte områder eller emner beskrevet. Det kan være andre bydele, museer, restauranter/cafeer m.v. Sidste hovedafsnit bringer alle praktiske oplysninger. Desuden parlør, register og kortfortegnelse.

Der kommer en mængde guides i disse år, og det er mest oplagt at sammenligne med den anden kortguideserie Storbyferie-serien af Stig Albeck. Serien her fokuserer lidt mere og dybere på færre destinationer, men er i princippet opbygget på samme måde. Rom, Milano, Barcelona og Firenze (Toscana) dækkes begge steder. Det kan være områder, museer, restauranter/barer m.v. Men Kroatien-bindet her supplerer med at dække flere bøger og store dele af landet.

Gode komprimerede guides til fem populære ferier i de mest seværdige storbyer/regioner i Europa. Gode når meget skal ses på kort tid.