Bøger / faglitteratur / opskrifter

Toptrimmede tarme : Low FODMAP diet med masser af grønt : 51 lækre opskrifter til kødfri mandag


Beskrivelse


Kombination af vegetarisk kost med Low FODMAP diæten, der er en diæt til personer med irritable tarme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 4. maj 2017

Har du problemer med maven? Irritabel tarm? Den grønne version af Low FODMAP diet er til dig, der er vegetar, veganer eller bare ønsker flere grønsager og mavevenlig kost.

Bogen kombinerer de to typer kostrestriktion, vegetarisk og vegansk, med Low FODMAP diæten, det veldokumenterede udelukkelsesprogram for irritable tarme, også kaldet IBS (irritable bowel syndrome). Den første tredjedel omhandler de nævnte kosttyper og de særlige forhold, der gør sig gældende i forhold til diæten, samt egnede og udelukkede fødevarer. Resten af bogen består af opskrifter til alle dagens måltider, ledsaget af helsides farvefotos, tips til servering, tabeller med næringsindhold. Til sidst referencer og register. Kapitelinddelinger markeres med helsides tegninger af grønne råvarer.

Bogen er lækker at se på, nem at forstå og lige anvendelig for vegetarer, veganere og alle andre, uanset om man søger opskrifter på nemme grønsagsretter og anderledes tilbehør, bagværk mm., eller ønsker ny inspiration til sin diætkost. Den brede målgruppe fremgår af forsiden med 2 beskrivende undertitler.

Denne diæt er beskrevet i en del bøger, fx Low FODMAP diet, Elsk din tarm og Glad mave med Low FODMAP. Bogens fængende titel spiller op til de beslægtede Tarme med charme, Tarme i topform og Mad til glade tarme, som alle har fokus på præbiotikas betydning for tarmens bakteriebalanceLow fodmap dietElsk din tarmGlad mave med Low FODMAPTarme med charmeTarme i topformMad til glade tarmeDenne diæt er beskrevet i en del bøger, fx Low FODMAP diet, og Glad mave med Low FODMAP. Bogens fængende titel spiller op til de beslægtede Tarme med charme, Tarme i topform og Mad til glade tarme, som alle har fokus på præbiotikas betydning for tarmens bakteriebalanceDenne diæt er beskrevet i en del bøger, fx Low FODMAP diet, Elsk din tarm og . Bogens fængende titel spiller op til de beslægtede Tarme med charme, Tarme i topform og Mad til glade tarme, som alle har fokus på præbiotikas betydning for tarmens bakteriebalanceDenne diæt er beskrevet i en del bøger, fx Low FODMAP diet, Elsk din tarm og Glad mave med Low FODMAP. Bogens fængende titel spiller op til de beslægtede , Tarme i topform og Mad til glade tarme, som alle har fokus på præbiotikas betydning for tarmens bakteriebalanceDenne diæt er beskrevet i en del bøger, fx Low FODMAP diet, Elsk din tarm og Glad mave med Low FODMAP. Bogens fængende titel spiller op til de beslægtede Tarme med charme, og Mad til glade tarme, som alle har fokus på præbiotikas betydning for tarmens bakteriebalanceDenne diæt er beskrevet i en del bøger, fx Low FODMAP diet, Elsk din tarm og Glad mave med Low FODMAP. Bogens fængende titel spiller op til de beslægtede Tarme med charme, Tarme i topform og , som alle har fokus på præbiotikas betydning for tarmens bakteriebalance.