Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tor er sej


Beskrivelse


Tor er sej, vild og drillesyg. Og så er han god til at slås og spille fodbold. Mon der slet ikke er noget ham Tor er bange for? Jo - det er der, og der er også en masse ting, som Ask er skrap til, selvom han er lidt stille.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 6. okt. 2014

Ask er en rolig og lidt forsigtig dreng, og Tor er en vildbasse, men er han altid så modig, som han gerne vil have andre til at tro? To lette bøger for børn i alderen 5-7 år, der for første gang skal læse rigtige bøger.

To bøger i serien "De små stribede. Zebra". Tor kan godt være en hård hund, og Asks mor synes, at Ask skulle finde sig en bedre legekammerat, men Ask holder fast i, at Tor er hans ven. Når man er lidt stille i det, kan det være rart med en ven, der tør det, man ikke selv er så glad for. To historier om en flok 7-årige børns helt almindelige liv med leg, venskab, drilleri og forældre, der ikke altid forstår det hele. Lette at læse med få, korte linjer og ingen ord over seks bogstaver. De længste ord er stavelsesdelte. Tegningerne letter læsningen og sætter stemningen.

Med enkle midler fortælles vedkommende og genkendelige historier om 7-årige børns hverdagsliv - både de sjove og ubekymrede lege, men også bekymringerne og drilleriet.

Mange andre letlæsningsbøger for begynderlæsere handler på samme måde om børns hverdagsliv. Det gælder for eksempel "Lydret PS-bøgerne" om Emil og Luna og Kirsten Ahlburgs "Bo-bøger".