Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tor og Fut


Beskrivelse


Tor glæder sig til, at han skal have en bøf, og Fut skal have ben. Fut gør så meget, at Tor giver Fut bøffen for at få fred.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2012

af

af

Karsten Boll

d. 12. juni 2012

Læsetræningsbog for de allerførste læsere i serien Lydret dingo. Mini.

Dette er 5. bog om drengen Tor. Tor og hunden Fut skal have mad. Fut gør så meget, at Tor giver den sin bøf. Det er historien. De korte sætninger er i høj grad dialog. Ordene gentages flere gange i løbet af teksten - lettal 7. Illustrationerne bryder lidt med princippet i reading recovery, hvor billedet kun viser det, der skrives i teksten. Det gør i dette tilfælde ikke noget. Faktisk understøtter Søren Mosdals illustrationer meget fint historien. Illustrator og forfatter har arbejdet sammen på flere af titlerne i Lydret dingo. Mini.

Forfatteren har udgivet 9 andre titler i samme serie med samme sværhedsniveau - bl. bøgerne om Siv, Puk og Ras. Tvillinge-bøgerne af Grete Sonne fra 1998-99 er af samme sværhedsgrad, men knapt så sammenhængende i historien.

Fint materiale til den allerførste læsning i indskolingen, og anbefales derfor til skolernes læringscentre og børnebiblioteket.