Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tor og hans lup


Beskrivelse


Tor har fundet sin lup frem i det gode vejr. Han eksperimenterer med at få ting til at brænde. Han vil også prøve med en flue....

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2018

af

af

Karsten Boll

d. 4. jan. 2018

I "Tor i bad" skal Tor fylde badekarret med vand efter at have været til fodbold, men det tager lang tid. I "Tor og hans lup" afprøver Tor sin lup i sommervarmen, og det er lige ved at gå galt. To bøger til de første læsere. For 6-7 år.

Tor bringer sig selv i nogle uheldige situationer, enten ved, at badekarret løber over eller ved at forsøge at brænde ting af i sommervarmen med sin lup. Heldigvis kommer der begge gange nogle og redder ham i de uheldige episoder. Alle ord er på højst 4 bogstaver og tekstens sværhedsgrad er lix 05 i "Tor og hans lup" og lix 04 i "Tor i bad" - begge har lettal 10. Susanna Hartmann - også kendt fra Fie spiller singleLulu i skole og hendes serie om "Lulu", fx Lulu i skole - har lavet tegningerneTor bringer sig selv i nogle uheldige situationer, enten ved, at badekarret løber over eller ved at forsøge at brænde ting af i sommervarmen med sin lup. Heldigvis kommer der begge gange nogle og redder ham i de uheldige episoder. Alle ord er på højst 4 bogstaver og tekstens sværhedsgrad er lix 05 i "Tor og hans lup" og lix 04 i "Tor i bad" - begge har lettal 10. Susanna Hartmann - også kendt fra Fie spiller single og hendes serie om "Lulu", fx - har lavet tegningerne.

To gode historier med morale. Hartmanns tegninger passer fint til handlingen.

Situationerne i de to bøger minder meget om Jørn Jensens "Palle-bøger" som fx Det er Palles farAlvin og Ada laver ildNis i bad & Nis og kagen. Kan også sammenlignes med Alvin og Ada laver ild og Nis i bad & Nis og kagenSituationerne i de to bøger minder meget om Jørn Jensens "Palle-bøger" som fx Det er Palles far. Kan også sammenlignes med og Nis i bad & Nis og kagenSituationerne i de to bøger minder meget om Jørn Jensens "Palle-bøger" som fx Det er Palles far. Kan også sammenlignes med Alvin og Ada laver ild og .