Bøger / skønlitteratur til børn / lydret

Tor og Tim i en å


Beskrivelse


Tor og Tim er ved en å. De møder en mis og ser ål. De ser to ål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 29. mar. 2011

Ny serie Lydret dingo. Mini. For børn fra 6 år - når eleverne kender bogstavslyde.

Serien benytter udelukkende lydrette enstavelsesord. Denne bog henvender sig til begge køn, men forlaget har nok tænkt mest på drenge til denne. Bogen Puk og Siv, der netop er udkommet i samme serie, har pige-hovedpersoner. Historien er enkel. Tor og Tim er ved en å. De møder en mis og ser en ål. De får fat i to ål. Historien har ikke noget klimaks, men det tænker læseren nok ikke over. Der bliver formodentligt mest fokuseret på at kunne læse en tekst selv. Omslaget er farverigt og viser Tom og Tim, der er ved åen, hvor de har fanget en ål. Alle bogens illustrationer dækker over hele opslag. Den korte lydrette tekst er sat øverst på siden.

I serien er 4 titler undervejs - to om Tor og Tim samt to om Puk og Siv. Forfatteren er kendt for sine letlæselige bøger til indskolingen bl.a. serien om Sif og Søs. Mest kendt med samme koncept er serien om Søren og Mette.

Bøgerne vil motivere børn, der netop er i gang med at lære sig at læse. Denne serie er for børn og voksne med en lydret tilgang til læseundervisningen. Bogen har et LET-tal på 7, og dem har vi ikke mange af.