Bøger / skønlitteratur til børn / lydret

Tor på bas


Beskrivelse


Tor spiller bas og Tim spiller sav. De spiller hver for sig og sammen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2011

af

af

Vibeke Axelsen

d. 16. mar. 2011

Lydret dingo. Mini er en ny serie, som er et nummer lettere at læse end Lydret dingo. Med den undervisning, der i dag udøves i 0.kl., kan den bruges allerede fra dette trin.

Forfatteren til disse to bøger har skrevet en del letlæsningsbøger i serien Lydret dingo. Illustratoren er ikke repræsenteret ofte i børnelitteratur. Hans illustrationer er udført i en lidt stiv, tegneserieagtig stil i meget klare/rene farver. Sproget består af enstavelses-lydrette ord. Der er mange gentagelser, sætningerne er korte og enkle, og der er højst to sætninger på en side. I Puk har dyr præsenteres vi for Puk, der bor på en gård sammen med sine forældre og en del dyr. I Tor på bas spiller Tor og Tim på henholdsvis bas og sav. De er ikke begejstrede for hinandens instrumenter, men de ender dog med at acceptere hinandens lyde.

Bøgerne og serien kan sammenlignes med Lydret dingo, men de er lettere at læse.

Indhold og handling i denne nye serie er - på grund af princippet om superenkel letlæsning - noget "tyndt". Og alligevel er det lykkedes at få en lille handling frem, specielt i Tor på bas. Målgruppen vil med garanti føle succes, når de med denne serie kan læse en "rigtig" bog, så med det i tankerne er bøgerne velkomne og relevante.