Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tordenkrig


Beskrivelse


Fantasy. Afgørelsens time er kommet. Calore-brødrene har bekriget hinanden, og Maven har nu magten. Det er tid til at Mare må slå sig sammen med Cal og hans Sølvere, så de én gang for alle kan få afsluttet krigen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2018

af

af

Merete Trap

d. 21. nov. 2018

Det er afgørelsens time, nu skal det store slag slås! Her kommer kulminationen på Victoria Aveyards hæsblæsende fantasy-serie "Red queen". For en bred gruppe af YA læsere fra ca. 13 år og voksne kan sagtens læse med.

Kong Tiberias er dræbt, og den skrupelløse kong Maven har overtaget. Nu er Mare nødt til at slå sig sammen med Cal, som har knust hendes hjerte. Det er tid til at det endelige slag må slås, hvor Mare og Den Højrøde Garde er nødsaget til at samarbejde med den forstødte Cal og hans hær af Sølvere. En uventet faktor er også kommet ind i gamet, i kraft af Sølændingene. Det er tid til at få nedrevet kongedømmet én gang for alle, kun på den måde er der håb om genopbygning. Bogen har skiftende synsvinkler, primært mellem Mare, Evangeline og Iris. Fjerde og sidst bind i serien.

Tempoet er højt og der er drøn på fra første side. Intriger, magtkampe og hemmelige alliancer fylder meget, intet er sort/hvidt og alle har deres egen dagsorden. På den måde er seriens tematikker meget tidstypiske, og kan overføres på virkelighedens verden. Kærlighedshistorien, den klassiske Romeo/Julie problematik, får behørig plads, uden dog at fylde unødig meget. Serien bør læses i rækkefølge, da hvert nyt bind fortsætter hvor det forrige slap.

Kan sammenlignes med andre YA-fantasy serier af en vis længde. Her kan fx nævnes trilogien om Feyre af Sarah J. Maas, hvor 1. del har titlen Et rige af torne og roser.


litteratursiden.dk

d. 3. juni 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 3. juni 2019

Afsluttende fjerde bind i fantasyserien Rød dronning leverer et brag af en finale, der løfter serien tilbage på det tårnhøje niveau, den lagde ud med. Der er ingen tvivl om, at firebindsserien ’Rød d...