Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Tordenskiold : Danmarks største søhelt


Beskrivelse


Om søhelten Tordenskiolds (1690-1720) opvækst, uddannelse og virke samt om nogle af de store søslag i krigen mod Sverige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2018

af

af

Karsten Boll

d. 13. dec. 2018

Søhelten Tordenskjold, som egentlig hed Peter Wessel, var født i Norge. Han vandt store søslag for Danmark. For 9-11 år.

I serien "Tjek på historien" kan man læse om vigtige personer, både danskere og folk fra andre lande. Denne bog beskriver Tordenskjold, hans opvækst i Norge, kampen for at blive søofficer, forskellige søslag med Tordenskjold som sejrherre, hvordan han fik navnet Tordenskjold og hans død. Teksten er skrevet i to spalter, og der er mange billeder til teksten. Desuden er der supplerende tekstbokse i bogen. Der er indholdsfortegnelse forrest og bagest er der stikordsregister, årstalsoversigt og enkelte forslag til supplerende bøger af ældre dato.

Fin fagbog om Tordenskjold. De mange billeder er med til at fortælle historien.

TordenskjoldSvenskerkrigene af Bygbjerg er for samme alderstrin. De to dækker samme indhold. Svenskerkrigene fortæller om og samtidenTordenskjold af Bygbjerg er for samme alderstrin. De to dækker samme indhold. fortæller om Tordenskjold og samtiden.