Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Tornerose


Beskrivelse


Billedbog. Tornerose får kastet en forbandelse over sig som spæd, der siger, at hun skal dø den dag, hun fylder 16 år. Forbandelsen går i opfyldelse, men heldigvis redder de gode feer og prinsen hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2011

af

af

Marianne Agger

d. 26. okt. 2011

Nye udgivelser af Peter Pan og Tornerose for børn fra ca. 4-8 år. Nostalgiske tegninger af hovedpersonerne pryder forsiderne.

Bøgerne er en del af en serie på fire bøger, som forlaget kalder Disney retro bøger. Peter Pan fortælles af Monique Peterson, og illustrationerne er skabt af Hench og Dempster. Bogen begynder hos familien Darling, hvor børnene skal i seng. Storesøster Wendy fortæller historier om Peter Pan fra Ønskeøen, og pludselig dukker han op. Straks er alle på vej på eventyr på Ønskeøen, hvor Kaptajn Klo og sørøverne tager drengene og børnene til fange. Heldigvis ender alt godt, og børnene kommer hjem igen. Tornerose fortælles ligeledes af Peterson, men illustreres af McGary. Tornerose er lige blevet født, og den onde fe kaster forbandelsen over hende. De tre gode feer skjuler hende i skoven, hvor hun møder sin prins. Tornerose stikker sig på tenen og falder i søvn. Feerne sørger dog for, hun vågner igen ved at hidkalde prinsen, der nedlægger den onde fe. Tekst og billeder passer godt sammen, og meget drama udtrykkes i begge dele. De douce farver og den gammeldags tegnestil, giver bøgerne et nostalgisk look.

Der er mange udgaver med forskellig tekst og illustrationer af de to fortællinger. Om man er til de ældre eller nyere illustrationer er en smagssag, men måske vil børn foretrække de nyere, da de er i stil med de illustrationer, de er vant til at se.

To nye udgivelser af klassikerne, der kan supplere de andre udgaver i Disney-krybben.