Bøger / faglitteratur

Tortur


Beskrivelse


Forfatteren, som er filosof, gennemgår torturens væsen og etik og præsenterer de væsentligste standpunkter for og imod tortur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2016

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 22. aug. 2016

Kort, men grundig gennemgang af torturens væsen og etik for læsere med interesse i samfundsforhold og jura.

Forfatteren, der er filosof ved Aarhus Universitet beskriver torturens væsen og de væsentligste standpunkter for og imod med det kendte "tikkende bombe-argument" som gennemgående eksempel. Hans hovedpointe er, at institutionaliseret tortur hverken er etisk forsvarligt eller specielt effektivt, mens enkeltpersoner i ekstreme situationer i visse tilfælde kan undskyldes for at ty til torturlignende metoder.

"Tortur" er let og hurtigt læst og klemmer imponerende meget stof til eftertanke ind på sine få sider. Det kontroversielle emne behandles sobert og belyses fra flere sider, skønt man ikke er i tvivl om forfatterens egen holdning. Bogen er en lille sag på 60 sider i knap A5-format.

Bogen er den seneste udgivelse i serien "Tænkepauser" og kan sammenlignes med de øvrige titler i serien, fx ViljeLykke eller LykkeBogen er den seneste udgivelse i serien "Tænkepauser" og kan sammenlignes med de øvrige titler i serien, fx Vilje eller .