Bøger / faglitteratur / billedværker

Toscana : maden, vinen, kulturen & landskabet


Beskrivelse


Beskriver 10 provinser i regionen Toscana, dens byer, kultur, landskaber og særlige karakteristika og seværdigheder, vin samt en håndfuld madopskrifter fra hvert område.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Kent Skov

d. 30. okt. 2014

Toscana er indbydende. Maden, vinen, historien og landskabet tiltrækker. For alle Italien-elskere.

Omfangsrig bog i coffee table-kategorien med fyldigt billedmateriale om den kendte midtitalienske Toscanaregion, der er kendt for sin enestående natur, gastronomi, vin og kunsthåndværk. Først er der en generel introduktion til landets historie, vin- og madtraditioner suppleret af enkelte madopskrifter samt rids af den øvrige kulturhistorie. Derefter følger kapitelopdelte afsnit om hver af de 10 provinser i regionen: Siena, Firenze, Prato, Arezzo, Pistoia, Lucca, Massa og Carrara, Pisa, Livorno og Grosseto. Dertil et kapitel om Arno-floden. Hvert afsnit giver en beskrivelse af den pågældende provins, dens byer, landskaber og særlige karakteristika og seværdigheder samt en håndfuld madopskrifter fra hvert område. Opskrifterne, der er fordelt over hele bogen, får man et samlet overblik over i det særlige opskriftsregister.

En flot og indbydende bog fra de to danske forfattere, hvor beskrivelse og fine farvebilleder veksler indbydende med hinanden, så det bestemt giver lyst til at (gen-)besøge regionen. Den samlede beskrivende tekst udgør et portræt af Toscana og har fx ikke fokus på fakta og praktisk info.

Udover de rene guidebøger findes: Toscanas smukke landsbyerOmveje i ToscanaHimlen over Toscana, Omveje i Toscana og den mere personlige Himlen over ToscanaUdover de rene guidebøger findes: Toscanas smukke landsbyer, og den mere personlige Himlen over ToscanaUdover de rene guidebøger findes: Toscanas smukke landsbyer, Omveje i Toscana og den mere personlige .


litteratursiden.dk

d. 18. dec. 2014

af

af

Torben Wendelboe

d. 18. dec. 2014

Berusende og kompetent introduktion i begejstrede ord og forførende fotos til en af verdens skønneste egne, Toscana. Camilla Bondo Pedersen og Anne Mette Rosendahl Ariani er begge bosat i Italien og a...