Bøger / faglitteratur

Tour de France : den ultimative fortælling om verdens hårdeste cykelløb


Beskrivelse


Alt hvad du gerne vil vide om verdens største cykelløb Tour de France, med beskrivelser af anekdoter, resultater og rivaliseringer. For cykelinteresserede læsere med både stort og lille kendskab til sporten.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 26. okt. 2012

For især hardcore fans, men mange kan have fornøjelse af bogen: fx de rigtigt mange, der hver sommer holder ferie med Tour de France enten i Frankrig eller foran skærmen, samt de mange cykelsports- og generelt sportsinteresserede får med denne bog den ultimative, danske guide til TdF. Omslaget og den føretrøjegule farve siger sammen med titlen alt og formidler indholdet flot.

Som journalist og med flere sportsbøger på samvittigheden og særlige tidligere udgaver af denne bog er bogen i de bedste hænder. Med sans for detaljerne uden samtidig at miste overblikket og de store linjer fortælles periodevis og år for år historien om TdF. I præcise analyser fortælles de enkelte etapers forløb, myter, begivenheder og resultater - og bogen afsluttes med statistik over hele løbet og med et særligt afsnit om de danske ryttere gennem tiden. Fortælles med meget få fotos og i klar, præcis og gennemarbejdet tekst - både uden at falde på halen for stjernerne og uden at stikke noget under stolen mht. skiftende dopingsager.

Den murstensstore bog kom første gang i 2004 ifm. løbets 100 års fødselsdag. Med denne nye udgave ajourføres bogen i anledning af dette års jubilæumsløb nr. 100. Udover enkelte rettelser er det væsentligste de nye 100 sider med facts om løbene 2006-2012. Den danske bog om Tour de France.

Fremragende registreret og formidlet tekst om den største, årlige sportsbegivenhed. Centrale detaljer og store linjer følges ad i skarpe analyser til billedet af en sport ved en skillevej.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2022

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 22. juli 2022

Alt hvad du gerne vil vide om verdens største cykelløb Tour de France, med beskrivelser af anekdoter, resultater og rivaliseringer. For cykelinteresserede læsere med både stort og lille kendskab til sporten.

Fortællinger fra verdens største cykelløb Tour de France. Gennem 22 kapitler beskriver forfatteren cykelløbet år for år, delt op i 22 perioder, med hver deres overskrift. Vi begynder i 1903, eller faktisk lidt før, for forfatteren fortæller også om ideen og optakten til løbet. Herefter beskrives løbet år for år, helt frem til og med 2021. Bogen indeholder også en liste over vindere af touren samt over de danske bedrifter i løbet. Den kan læses cover to cover, eller bruges som opslagsværk. Bogen er 5. udgave, uden illustrationer.

En god forsættelse til de tidligere udgaver. Uden illustrationer, men i noget mere handy format. Den slutter med de to coronaberørte år 2020 & 2021 og peger dermed frem mod tourstarten i Danmark i 2022. Sproget er veloplagt og løbet er beskrevet både i en sportslig og kort i en samfundsmæssig ramme.

Læs også Rolf Sørensens bog Rolf Sørensen præsenterer Tour de FranceLe Tour eller Le Tour der begge dykker ned i Touren og dens historieLæs også Rolf Sørensens bog Rolf Sørensen præsenterer Tour de France eller der begge dykker ned i Touren og dens historie.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2020

af

af

Henrik H Pedersen

d. 23. nov. 2020

Flot bog i stort format om etapecykelløbet Tour De Frances historie fra begyndelsen i 1903 og til seneste løb i 2020. Henvender sig især til kendere og fans af det berømte cykelløb.

Løbets historie fortælles kronologisk med et kapitel om hvert etape-år frem til det seneste løb i 2020. Bogen er 3. udgave af Tour de France, i 5 kg folieformat, som forrige udgave. Forsiden i nye udgave er ændret til et foto af legendariske Fausto Coppi henover de høje tinder i 1952. Udover dette er der tilføjet kapitler om de seneste 4 år med sloveneren Pogacar, som seneste vinder. Bogen indeholder store fotos, fra bl.a. datidens franske aviser og et større appendiks med diverse statistikker, også vedrørende danske ryttere. Joakim Jakobsen er kulturjournalist og forfatter til de tidligere udgaver af dette værk.

Denne nye udgave er, som forrige, stadig det ultimative værk om Tour De France, imponerende i sit layout, velskrevet og med en fantastisk billedside, bl.a. med en ny smuk forside og indbinding.

Der findes meget Tour-litteratur. Lignende værker som fint dækker emnet er bl.a. Le TourTour de France 1960-1979 - matadorernes tidDe danske Tour de France-helteDen gule trøje i de høje bjerge, Tour de France 1960-1979 - matadorernes tid samt De danske Tour de France-helte. Jørgen Leths klassiker Den gule trøje i de høje bjerge skal også nævnesDer findes meget Tour-litteratur. Lignende værker som fint dækker emnet er bl.a. Le Tour, samt De danske Tour de France-helte. Jørgen Leths klassiker Den gule trøje i de høje bjerge skal også nævnesDer findes meget Tour-litteratur. Lignende værker som fint dækker emnet er bl.a. Le Tour, Tour de France 1960-1979 - matadorernes tid samt . Jørgen Leths klassiker Den gule trøje i de høje bjerge skal også nævnesDer findes meget Tour-litteratur. Lignende værker som fint dækker emnet er bl.a. Le Tour, Tour de France 1960-1979 - matadorernes tid samt De danske Tour de France-helte. Jørgen Leths klassiker skal også nævnes.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2015

af

af

Henrik H Pedersen

d. 27. nov. 2015

Bog i stort format om verdens hårdeste etapecykelløb, Tour de France. Beskriver løbet i perioden 1903 og til 2015 gennem historier, statistik og mange fotos. Henvender sig især til kendere og hardcore fans af cykelløbet.

I 1904 udtalte løbets skaber Henri Desgrange, at dette løb ville blive det sidste, men som bekendt gik det anderledes. Joakim Jakobsens nye bog om det omfangsrige Tour de France er en opdateret version, i stort format, i forhold til tidligere udgaver og skildrer løbet til og med 2015. Løbets historie fortælles kronologisk med et kapitel om hvert etapeår, herunder med angivelse af bl.a. placeringer, deltagere og gennemsnitsfart, suppleret med store fotos. Bagerst findes et appendiks med statistik, diverse vindere foruden en oversigt over samtlige danske deltagere, også dem som ikke har gennemført løbet.

Det ultimative værk om Tour de France som både er imponerende, velskrevet og med en fantastisk billedside.

Opdateret udgave af Joakim Jakobsens Tour de France i forhold til statistik, seneste tre års løb og ikke mindst billedsiden med mange nye sjældne fotos. Særligt anderledes er denne nye udgaves størrelse som er i stort format og vejer nogle kilo.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2017

af

af

Henrik H Pedersen

d. 15. maj 2017

Bog i stort format om verdens hårdeste etapecykelløb, Tour de France. Beskriver løbet i perioden 1903 og til 2016 gennem historier, statistik og mange sjældne fotos fra franske arkiver. Henvender sig især til kendere og hardcore fans af cykelløbet.

Løbets historie fortælles kronologisk med et kapitel om hvert etape år, herunder med angivelse af placeringer, deltagere og gennemsnitsfart, suppleret med store fotos fra bl.a. samtidens franske aviser. Bagerst findes et appendiks med statistik, diverse vindere foruden en oversigt over samtlige danske deltagere, også dem som ikke har gennemført løbet.

Det ultimative værk om Tour de France. Værket er både imponerende, velskrevet og med en fantastisk billedside fra bl.a. de franske arkiver. I denne nye udgave er tilføjet 2016-løbet, hvilket er fint, men kvaliteten af fotos er en anelse bedre i forrige 2015-udgave.

Mindre opdateret udgave af Joakim Jakobsens Tour de France. I denne 2017-udgave er formatet lidt mindre i forhold til udgaven fra 2015 og desuden er tilføjet et kapitel om 2016-løbet. Bogen slår dog stadig andre Tour bøger af pinden.


Weekendavisen

d. 18. dec. 2015

af

af

Søren E. Jensen

d. 18. dec. 2015