Bøger / faglitteratur til børn

Tour de France


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2018

af

af

Boy Olesen

d. 17. maj 2018

To letlæste og interessante fagbøger om cykelsport for børn på 7-9 år. Velegnet til såvel faglig selvlæsning, som til brug i emne- og projektarbejder.

Den første bog fortæller om verdens største cykelløb Tour de France. Forskellige fagbegreber gennemgås fx hvad er en etape, hvad er et cykelhold, den gule trøje og bjergtrøjen? Bogen præsenterer også de store helte gennem tiden i Tour de France fx Eddy Merckx, problemerne med doping og nogle af de danskere der har deltaget fx Bjarne Riis. I den anden bog fortælles der om Jakob Fuglsang der har kørt Tour de France 7 gange. Han begyndte med at køre mountainbike og er i dag en af de bedste bjergryttere. Jakobs familie og hans største bedrifter omtales også. Til begge bøger henvises der til opgaver på forlagets hjemmeside.

To gode fagbøger til de yngste. Bøgerne er velskrevne og illustreret med store flotte farvefotos på alle siderne. Læsepædagogisk er teksterne formuleret i korte, overskuelige sætninger. Layoutet er spændende og dynamisk med nye kapitler på hver side.

Bøgerne kan relateres til Fodboldhelte, som også er en sportsbog for de yngre læsere.