Bøger / skønlitteratur / roman

Toyotanotaterne


Beskrivelse


Dagligt noterer Ewan sine observationer om den grønne Toyota Corolla ned i sin notesbog. Alene i lejligheden efter sin skilsmisse glider han længere og længere væk fra virkeligheden, mens omgivelserne fortvivlet ser til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 3. maj 2016

Efter sønnens død, skilsmissen fra konen og orlov fra jobbet er Ewan langsomt, men sikkert, ved at gå i hundene. Historie om en mand i opløsning, til læsere af eksistentielle romaner.

Ewan er en mand i krise. Alene i lejligheden begynder han at overvåge den grønne Toyota Corolla, som hver dag holder neden for hans køkkenvindue. Han ligger i konstant krig med sin tidligere kone, drikker for meget og slås med et hidsigt temperament. Et frirum bliver den indkøbte notesbog, hvori han disciplineret noterer sine observationer af kvinden og manden i Toyotaen. Den omkringliggende verden får sværere og sværere ved at trænge ind i hans liv, mens skriverierne i notesbogen tager til i styrke.

Ewan er beskrevet nuanceret i et sprog, som får fantasi og virkelighed til at glide ind i hinanden. Mest er vi inde i Ewans hoved, hvor forfatteren formår, at sætte ord på hans sind og tanker, der er præget af sønnens pludselige død og en vekslen mellem håb og fortvivelse. "Mand i krise-bøger" er der skrevet mange af. Toyotanotaterne er ingen kopi, men en "helt sin egen" version som fint skriver sig ind i genren.

Mange bøger er skrevet over emnet "mand i frit fald og mental opløsning". Den danske klassiker er stadigvæk HærværkSlangen i brystet af Tom Kristensen. Glemmes skal dog heller ikke Slangen i brystet af Henrik StangerupMange bøger er skrevet over emnet "mand i frit fald og mental opløsning". Den danske klassiker er stadigvæk Hærværk af Tom Kristensen. Glemmes skal dog heller ikke af Henrik Stangerup.