Bøger / faglitteratur

Traditionen tro? : hverdag og fest igennem 200 år


Beskrivelse


Belyser danske skikke, ritualer og traditioner i hverdag og fest, og hvilken funktion de har for de enkelte mennesker og for samfundet som helhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2008

af

af

Camilla Sejerøe

d. 11. nov. 2008

Traditionen tro? er en særdeles grundig gennemgang af, hvad traditioner og ritualer er, og hvilken funktion de har for de enkelte mennesker og for samfundet som helhed. Den er på en meget højt niveau og henvender sig mere til forskeren end til festplanlæggeren. Men det betyder ikke, at den er uinteressant for lægmand, her er hele den danske traditions spændende udviklingshistorie og hermed også en enestående viden om danskernes historie.

Else Marie Kofod er folkemindeforsker. Hun har skrevet adskillige bøger og artikler om forskellige skikke og traditioner i Europa, heriblandt de meget populære Politikens bog om skik og brug : traditioner, overtro og historisk baggrund og Politikens bryllupsbog. Bogen har karakter af videnskabelig afhandling, og er opbygget helt systematisk. Her er en udførlig litteraturliste og et grundigt noteapparat.

Det er i høj grad et enestående værk, vi har ikke noget så uddybende og grundigt på dansk.

Et helt enestående værk, der bør findes i ethvert bibliotek. Bogen er en guldgrube til den studerende og kan bruges i rigtig mange fag. Dette er et vigtigt værk for den danske selvforståelse, og dermed for vores forståelse af andre.